میلیونها نفر به دلیل آسیب دیدگی و جای جوش در اثر التهاب طولانی مدت ناشی از آکنه دچار جای زخم هستند. مشخص نیست که چرا برخی افراد دچار جای زخم میشوند در حالی که دیگران این مشکل را ندارند. گزینههای درمانی بسیاری برای کاهش ظاهر جای زخمها وجود دارد. بسته به نوع و شدت آنها میتوان بعد از ۴ تا ۶ هفته بهبودی را مشاهده کرد.
درمان جای جوش میتواند با جراحی، لایهبرداری شیمیایی، لایه برداری با لیزر، میکرونیدلینگ و پی آر پی انجام شود. کم استفاده شدهترین روش سابسیژن است. این روش جای زخمهای عمیق و جای جوشها را هدف قرار میدهد. سابسیژن برخلاف لیزرها بر لایهی بالایی پوست تاثیری نمیگذارد اما باعث از بین رفتن پیوندهایی که زخم را در جای خود نگه داشتهاند میشود. چندین تکنیک سابسیژن وجود دارند که برای برطرف کردن جای زخمها وجود دارد. نتایج این روش فوری بوده و بدون نیاز به دورهی بهبودی یا با یک دورهی جزئی میباشد.
سابسیژن تکنیکی بیخطر و ساده است که موجب بهبود چشمگیر و طولانی مدت در جای زخمهای بیمار میشود. این روش را میتوان بطور بیخطر و آسان با سایر درمانهای جای جوش مورد استفاده قرار داد. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی قبل از درمان و در طول مشاوره، پوست شما و نوع جای زخم و آکنه را بررسی میکنند تا تعیین شود که چند جلسهی درمان برای دستیابی به بهترین نتایج نیاز است. برای دریافت مشاوره از متخصصین یا جهت رزرو نوبت برای درمان جای زخم و آکنه با روش سابسیژن میتوانید با شمارههای 02188334029 – 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
سابسیژن چیست؟
سابسیژن یک روش جراحی جزئی است که برای درمان زخمهای پوستی فرو رفته و چین و چروکها استفاده میشود. این روش همچنین جراحی برش زیر پوستی نیز نامیده میشود.
سابسیژن یک روش است که با استفاده از یک سوزن زیر پوستی ویژه انجام میشود و این سوزن از طریق یک سوراخ کوچک در سطح پوست وارد میشود. از لبهی تیز سوزن برای شکستن رشتههای فیبروتیک استفاده میشود که زخم را به بافت زیرین متصل میکنند.
با آزاد شدن تارهای فیبروتیک و تشکیل کلاژن جدید، زخم بهبود مییابد و جای آن بهبود مییابد. سابسیژن بهصورت بیخطر و بهصورت محلی انجام میشود و معمولاً توسط بیمار بهراحتی تحمل میشود.
مزایا
استفاده از سابسیژن در جراحی برای درمان جوشهای برجسته نتایج بسیار خوبی به همراه دارد. این روش ساده و بیخطر است و میتواند بهصورت ترکیبی با سایر روشهای درمانی برای بهبود ظاهر زخمهای شدید استفاده شود.
تا ۹۰ درصد از بیمارانی که از سابسیژن استفاده کردهاند، بهبود قابل توجهی در مشکلات پوستی خود مشاهده کردهاند. عوارض جانبی این روش بهطور کلی زودگذر هستند. مزیتهای دیگر سابسیژن شامل خطرات کمتری نسبت به روشهای دیگر، قابل استفاده به عنوان مکمل برای سایر درمانهای جوشها، عدم نیاز به دوره استراحت و کاهش ایجاد زخمهای گسترده میباشد.
سابسیژن بهخصوص در ترکیب با روش درمابریژن، برای درمان جوشهای فرو رفته بسیار مؤثر است. در این روش، بهطور معمول، تشکیل زخم جدیدی ایجاد نمیشود.
موارد استفاده
تصمیم برای انجام سابسیژن بستگی به نوع، محل و شدت جای زخم، ترجیحات و انتظارات بیمار و تجربه متخصصین دارد.
سابسیژن ممکن است برای درمان موارد زیر استفاده شود:
- جای زخمهای پراکندهی تورفته (در اثر آکنه، ضربه و جراحی)
- جای زخمهای فرو رفته (به دلیل آکنه، ابله مرغان، ضربه و جراحی)
- گرافتهای پوستی فرو رفته
- چین و چروکها
- سلولیت
انواع جای جوشهایی که به سابسیژن واکنش نشان میدهند
انواع جای جوش را میتوان بصورت اسکار چکشی، واگنی، غلتان، آتروفیک، هیپرتروفیک، جای جوش قرمز و نیز فرورفته تقسیم بندی کرد. این موارد تحت عنوان جای جوش لنگری نیز نامیده میشوند جای جوشهای لنگری اساساً شامل زخمهایی هستند که به لایهی بالایی پوست متصل شده و آن را به طرف لایه عضلانی میکشند. این انواع اسکار با حرکاتی مانند خندیدن و حرکت اجزای چهره تشخیص داده میشوند. سابسیژن برای این انواع جاش جوش مناسب است. اگر اسکارهایی را میبینید که هنگام کشیدن پوست فرو میروند، در این صورت به احتمال زیاد به روش جراحی سابسیژن واکنش خوبی نشان خواهند داد.
موارد منع مصرف
سابسیژن ممکن است در شرایط زیر مناسب نباشد:
- بیماران با سابقهی زخمهای هیپرتروفی یا کلوئید
- مصرف رتینوئید خوراکی سیستمیک (مثلاً آسیترتین و ایزوترتینوئین) در حال حاضر یا اخیراً (۱۲ ماه گذشته)
- اختلالات خونریزی یا لخته شدن خون (اختلال انعقاد خون)
- عفونت باکتریایی یا ویروسی فعال
فرایند درمان
روش سابسیژن در ادامه توضیح داده شده است. برای این عمل ناحیهی تحت درمان پاک میشود تا هرگونه کثیفی و موارد آرایشی از بین برود. ممکن است حاشیههای جای زخم با یک مارکر جراحی علامت گذاری شوند و نور بالای سر نیز تنظیم میشود تا تورفتگیها مشخص شوند. بیحسی موضعی اعمال میشود. سوزن در زاویهی دقیق نسبت به جای جوش یا زخم قرار میگیرد بطوری که سطح گونیای آن به طرف بالا و موازی با سطح پوست قرار گیرد. ممکن است سوزنهای کوچکتری برای جای زخمهای سطحی کوچک و چین و چروکها استفاده شوند.
سوزن از میان لایهی درم عبور کرده و با یک حرکت فن مانند به طرف جلو و عقب حرکت داده میشود. در اثر بریده شدن نوارهای فیبری در عمق لایهی درم و سطح زیر پوستی یک صدای خفیف شنیده میشود.
سوزن ۹۰ درجه چرخانده میشود و مجدداً با حرکت فن مانند در محل جای زخم حرکت میکند. سوزن جدا شده و بصورت محیطی به طرف نقطهی خروجی فشار داده میشود تا از تشکیل هماتوم بزرگ به دلیل خونریزی جلوگیری شود. فشار دستی به مدت چند دقیقه بر روی زخم اعمال میشود.
بهبودی
بلافاصله بعد از سابسیژن از یخ و اعمال فشار بر روی ناحیهی درمان استفاده میشود تا هموستاز حفظ شود و خطر خونریزی کاهش یابد. میتوان از مواد آرایشی برای پوشاندن نواحی دچار کبودی استفاده کرد. برخی پزشکان توصیه به استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و ضد التهابی میکنند.
تعداد و شدت سابسیژن باید در جلسهی اول محدود باشد تا واکنش بیمار مشخص شود، بخصوص هنگام درمان نواحی که بعد از سابسیژن تمایل به واکنش هایپرتروفی دارند.
بعد از درمان نیاز به دورهی استراحت جزئی است و به بیمار توصیه میشود به مدت ۴۸ ساعت بعد از عمل سابسیژن از انجام فعالیتهای پرفشار پرهیز کند. عوارض جانبی ممکن است شامل کبودی و تغییر رنگ جزئی در ناحیه درمان باشد که بین ۳ ماه تا ۱ سال برطرف خواهد شد.
تعدا دفعات نیاز به سابسیژن
نتایج دائمی بوده و معمولاً بعد از دو تا سه جلسه قابل توجه هستند، اما برای هر بیمار ممکن است متفاوت باشد. در حین مشاوره پزشک تعداد جلسات درمان را به منظور دستیابی به بهترین نتایج ممکن تعیین خواهد کرد. ممکن است برای نتایج مطلوب، این درمان با روش لیزر فرکشنال یا پی آر پی (PRP) (پلاسمای غنی از پلاکت) ترکیب شود، با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود کدام درمانها برای شما بهترین تاثیر را دارند.
آیا نتایج سابسیژن دائمی است؟
اگر جای زخمها کاملاً عمقی یا بصورت لنگری باشند، در این صورت آزاد کردن زخم و استفاده از ژل به عنوان یک حجم دهنده نتایج دائمی به همراه خواهد داشت. اگر نوع جای زخم ترکیبی باشد، سابسیژن قطعاً میتواند در جای زخمهای عمقی موثر باشد اما در زخمهای آتروفی ممکن است ژل تنها به مدت یک و نیم سال دوام داشته باشد.
عوارض
خطرات و عوارض سابسیژن عبارتند از:
- هماتوم به دلیل خونریزی (یک هماتوم کوچک طبیعی است)
- درد و حساسیت به درد در نواحی درمان
- زخمهای هیپرتروفی (۵ تا ۱۰ درصد) یا زخم کلوئید که در پوست دور چشم، بین دو ابرو، محل تلاقی دو لب و لب بالا محتملتر هستند.
- عفونت؛ که معمولاً بصورت آکنه موضعی به شکل پاپول و جوش چرکدار ظاهر میشود.
هزینه
هزینه این روش برای هر شخصی متفاوت است و بستگی به تعداد جلسات درمان، محل انجام درمان و عمق زخمها دارد. در حین مشاوره این هزینه تخمین زده خواهد شد. محدودهی هزینه بستگی به تعداد و شدت زخمها نیز دارد. میزان دقیق آن در زمان انجام هر عمل تعیین خواهد شد.