همگی ما حداقل مقدار کمی موی زائد زیر بغل، اطراف ناحیه تناسلی، روی پاها و بقیه نقاط بدن داریم. در این بین برخی بدشانستر هستند و موهای زائد روی ناحیههایی از بدنشان، مانند شانه، بازو و پشت بدن، میروید که دسترسی به آنجا سختتر است. خوشبختانه لیزرهای بیشمار و دستگاههای مبتنی بر نور مختلفی برای رفع موهای زائد طراحی شده است.
استفاده از لیزر الکساندرایت برای از بین بردن موهای زائد یک روش راحت و موثر است، که در آن فولیکولهای مو با استفاده از پالسهای نور لیزر تخریب میشوند. لیزر الکساندرایت، سریعترین نوع لیزر برای حذف موهای زائد است. این لیزر برای درمان ناحیههای بزرگتر بدن مناسب است و بیمارانی با پوست روشن تا زیتونی رنگ را توصیه میکند. لیزر الکساندرایت، یک روش لیزری کارآمد و موثر برای رفع موهای زائد است که زمان و هزینه درمان را کاهش میدهد. این لیزر قادر است در عمقهای مختلفی از پوست نفوذ کند و موهای باریک و نازک را که دیگر لیزرها به طور موثری رفع نمیکنند، از بین ببرد.
لیزر انتخابی مناسب برای از بین بردن موهای زائد و لیزر الکساندرایت یکی از پرطرفدارترین لیزرها است. لیزر الکساندرایت سریعترین لیزر است که ناحیههای بزرگی از بدن را در تعداد جلسات کمتری درمان میکند. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی سرعت رشد موها را با استفاده از لیزر الکساندرایت کمتر میکنند تا از داشتن پوستی صاف لذت ببرید. شما می توانید درمورد رفع موهای زائد با استفاده از لیزر الکساندرایت از متخصصین کلینیک زیبایی رازی راهنمایی بخواهید. جهت دریافت نوبت مشاوره و یا رزرو وقت درمان میتوانید با شمارههای 02188334029 – 02188333259 تماس بگیرید.
ساز و کار عملکرد لیزر الکساندرایت
لیزر یک فناوری است که در آن از “تقویت نور به روش گسیل القایی تابش” استفاده میشود. لیزر الکساندرایت یک نوع خاص از لیزر است که نور با انرژی بالا را از درون کریستال الکساندرایت عبور میدهد. در حین عبور از کریستال، پرتو نوری با طول موج 755 نانومتر تولید میشود. طول موج پرتو نور نشاندهنده عمق نفوذ آن در پوست است. با استفاده از پالسهای نور، فولیکولهای مو به عنوان هدف قرار میگیرند و موهای فعلی ریزش میکنند و رشد آینده موها به حداقل میرسد.
دستگاه لیزر الکساندرایت قابلیت تنظیم به حالت Q-switch را دارد تا پرتو نوری با انرژی بیشتر در پالسهای کوتاهتر تولید شود. این ویژگی باعث شده است که لیزر الکساندرایت به طور موثری در درمان موهای زائد عمل کند. علاوه بر از بین بردن موهای زائد، لیزر الکساندرایت در درمان لکههای پیری، واریس (رگهای عنکبوتی)، لکهای مادرزادی و حتی پاک کردن تتو نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
وجه تمایز لیزر الکساندرایت با دیگر لیزرها نور قرمز رنگ و طول موج خاص آن است. لیزر الکساندرایت را میتوان برای از بین بردن موهای زائد هر ناحیهای از بدن، از جمله زیربغل، ناحیه تناسلی و خط بیکینی، صورت، گردن، پشت بدن، قفسه سینه و پاها به کار برد.
مزایا
دستگاه لیزر الکساندرایت موثرترین لیزر برای انواع پوست و مو است، چرا که این لیزر مانند دیگر لیزرها به پوستهای تیرهتر آسیب نمیزند. لیزر الکس نیز مانند هر لیزر دیگری بهترین نتایج را بر روی پوستهای سفید و بسیار روشن به دست میدهد. به علاوه کارآمدی لیزر الکساندرایت در از بین بردن موهای ظریفی به اثبات رسیده است که بسیاری از لیزرها در رفع آن چندان موفق عمل نمیکنند.
طول موج نور ساطع شده از لیزر الکساندرایت به اندازهای است که ملانین (سلولهای رنگدانه) موجود در مو میتواند آن را به خوبی جذب کند. جذب نور باعث گرم شدن این سلولها و در نهایت تخریب آنها میشود. متخصصین غالباً به بیمارانی لیزر الکساندرایت را توصیه میکنند که تمایل به درمان ناحیههای بزرگتری از بدن مانند شکم، قفسه سینه، پشت بدن، شانه یا پا دارند.
لیزر الکساندرایت یکی از معدود لیزرهایی است که برای درمان هیپرتریکوز یا سندرم آمبراس نیز کاربرد دارد.
دیگر مزایای دستگاه لیزر الکساندرایت عبارت است از:
- تکرار سریع لیزر به معنای سریعتر بودن درمان است.
- لیزر الکساندرایت برای طیف وسیعی از انواع پوست، از پوست سفید تا زیتونی رنگ مناسب است.
- این لیزر برای از بین بردن موهای نازکتر مناسبتر از بقیه لیزرها است.
- دستگاه لیزر الکساندرایت نرخ نفوذ فوقالعادهای دارد
مراحل درمان
مراحل درمان با دستگاه لیزر الکساندرایت به شرح زیر است:
- برای محافظت از چشمهای بیمار در طول درمان عینک یا چشمبند شیشهای مات در اختیارش قرار داده میشود تا آن را در تمام طول درمان به چشم بزند.
- متخصص هندپیس دستگاه را روی سطح پوست میگذارد و لیزر را فعال میکند. ناراحتی ناشی از اعمال لیزر برای بسیاری از بیماران مانند ناراحتی ناشی از خوردن کش به پوست است.
- در صورت لزوم میتوان از بیحسی موضعی استفاده کرد، اما این کار معمولاً ضرورتی ندارد.
- سطح پوست در طول درمان خنک میشود. بعضی از دستگاههای لیزر مجهز به یک دستگاه خنک کننده داخلی هستند.
- بلافاصله پس از درمان کیسه یخ برای تسکین روی موضع گذاشته میشود.
- بیمار نباید تا چند روز پس از لیزر به ناحیه درمان که در حال پوستهریزی است، دست بزند و یا از شویندههای قوی استفاده کند.
- برای جلوگیری از سایش ناحیه درمان میتوان آن را پانسمان کرد.
- بیمار باید در طول درمان از ناحیه مورد نظر در برابر آفتاب محافظت کند تا احتمال تغییرات رنگدانهای پساالتهابی کاهش یابد.
نتیجه
رفع موهای زائد با لیزر در چند جلسه ( 6 ـ 3 جلسه یا بیشتر) انجام میشود. تعداد جلسات به ناحیه مورد نظر، رنگ پوست، زبری مو و ابتلا به عوارضی چون تخمدان پلی کیستیک و جنسیت بیمار بستگی دارد.
متخصصین معمولاً توصیه میکنند که جلسات لیزر درمانی در فواصل 8 ـ 3 هفتهای انجام شود. پوست ناحیه درمان شده به مدت 6 تا 8 هفته پس از لیزر کاملاً صاف و بدون مو باقی میماند و پس از آن زمانی که موهای ظریف شروع به درآمدن میکند، نوبت به جلسه بعدی میرسد. بیمار تا چند روز پس از درمان باید مراقب ناحیه درمان شده باشد، برای مثال به پوست دست نزند و یا از شویندههای قوی استفاده نکند. همچنین محافظت از پوست در برابر آفتاب نیز حیاتی است و مانع بروز تغییرات رنگدانهای پساالتهابی میشود.
عوارض احتمالی
متاسفانه پس از درمان با دستگاه لیزر الکساندرایت نیز، مانند هر لیزر دیگری احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد. بیماران با پوست بسیار تیره در معرض خطر هیپوپیگمانتاسیون (ایجاد لکههای روشن روی پوست ناحیه درمان شده) قرار داند. لیزر الکساندرایت موثرترین لیزر برای بیماران با پوست تیره نیست.
حتی در بیماران با پوست روشنتر نیز احتمال تخریب رنگدانههای پوست وجود دارد. بالعکس احتمال دارد که پوست در اثر تابش نور ملانین بیش از اندازه تولید کند و لکههای تیره رنگی روی پوست ایجاد شود. برخی بیماران نیز در طول درمان با درد مواجه میشوند که معمولاً خفیف است. ژل خنک کننده غالباً روی ناحیه درمان زده میشود تا درد کاهش یابد و از ورم جلوگیری شود.
خارش و ورم مختصر پس از درمان طبیعی است و پس از چند روز برطرف میشود. ممکن است پوست قرمز شود، اما پوست تنها در صورتی میسوزد که لیزر به نحو مناسب به کار برده نشده باشد. احتمال بسیار پایینی، حدود 10 %، وجود دارد که ناحیه درمان شده کبود شود، اما این کبودی خود به خود برطرف میشود.
هزینه
هزینه لیزر موهای زائد با دستگاه الکساندرایت برای تمام بیماران یکسان نیست و به عاملهایی چون نوع پوست و موهای بیمار و بزرگی ناحیه درمان بستگی دارد.