راه های تقویت،رشدو پرپشت شدن مو

cfkcf

اگر رشد فعال موهایتان یا مرحله آناژن، کوتاه‌تر شده‌ است و از فولیکول‌های مو، موهای کوچک‌تر، نازک‌تر و ضعیف‌تری رشد می‌کنند که موجب کم‌پشت شدن مو می‌شود. اگر این مرحله آناژن کاملا متوقف شود، فولیکول‌های دارای مشکل، دیگر موی جدید تولید نمی‌کنند که منجر به ریزش مو می‌شود. خانم‌ها بیشتر در معرض کم‌پشت شدن موها هستند، درحالی‌که آقایان بیشتر ممکن است ریزش مو و عقب رفتن خط رویش مو، طاسی موضعی یا طاسی کل سر را تجربه کنند. روش‌های مختلفی به استحکام موها کمک می‌کند.

اگر اخیرا متوجه کم‌پشت شدن موهایتان شده‌‌اید، نگران نباشید. متخصصین کلینیک پوست و موی رازی شرایط شما و علت مشکل را بررسی کرده و سپس بهترین راه‌حل را برای تقویت موها، پیشنهاد می‌کنند. کلینیک پوست و موی رازی، روش‌های درمانی فراوانی را برای تقویت و پرپشت شدن موها ارائه می‌دهد. این روش‌ها شامل دارودرمانی، مزوتراپی، لیزردرمانی، پی‌ آر پی و کاشت مو می باشد. همه این روش‌ها نتایج چشگیری را در درازمدت نشان داده‌اند. برای آشنایی بیشتر با این روش‌ها یا رزرو نوبت می‌توانید با همکاران ما در کلینیک، با شماره‌های 02188334029 – 02188333259 تماس حاصل فرمایید.

علل رایج کم‌پشت شدن موها


رژیم غذایی

تحقیقات زیادی برای یافتن همه علل احتمالی کم‌پشت شدن موها انجام شده است. همه این تحقیقات، نقش رژیم غذایی را نشان می‌دهند.

هورمون

به‌غیر از استرس، امراض و بیماری‌ها و سبک زندگی نیز می‌توانند تعادل هورمونی شما را برهم بزنند. به‌عنوان مثال، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (POS)، میزان تستوسترون را افزایش می‌دهد که این موضوع، به‌نوبه خود فعالیت آندروژنی را افزایش می‌دهد. برای خانم‌ها، این امر به‌معنای موی زائد در صورت و کم‌پشت شدن موهای سر است.

ویتامین

استفاده از مقدار مناسب ویتامین‌ها، حائز اهمیت است. به‌عنوان مثال، ویتامین A برای کند نمودن فرآیند پیری، بسیار مهم است و پیری، یکی از علل اصلی کم‌پشت شدن مو است.

شرایط سلامتی

داروهای خاصی، برخی بیماری‌ها را بهبود می‌بخشند ولی در چرخه رشد مو، می‌توانند موجب وارد شدن فولیکول مو به مرحله استراحت شوند. شیمی‌درمانی احتمالا یکی از مواردی است که با آن آشنا هستیم، ولی داروهای فشارخون و تیروئید، ضدافسردگی، آنتی‌بیوتیک‌ها، سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی و داروهای آکنه نیز می‌توانند موجب ریزش مو شوند.

استعمال دخانیات

اثرات منفی استعمال دخانیات کاملا شناخته شده‌اند، طبق تحقیقات صورت گرفته، رابطه‌ای بین استعمال دخانیات و ریزش مو وجود دارد. استعمال دخانیات، تامین اکسیژن و خون مورد نیاز برای تغذیه فولیکول را مختل می‌کند، بنابراین، مو نمی‌تواند رشد کند. این امر، فرآیند پیری را تشدید کرده و بر شرایط کلی مو تاثیر می گذارد.

روش‌های درمانی برای تقویت و پرپشت شدن مو


دارودرمانی

cf;bhf

  • ماینوکسیدیل (معمولا با نام تجاری روگین شناخته می‌شود) داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی برای رویش مجدد مو در خانم‌ها و آقایان است. اگرچه مکانیسم عمل دقیق آن شناخته شده نیست، چنین گمان می‌رود که با بازنمودن عروق خونی و کانال‌های پتاسیم، ورود اکسیژن، خون و مواد مغذی بیشتر به فولیکول را امکانپذیر می‌کند. این امر می‌تواند موجب شود فولیکول‌های مرحله تلوژن (استراحت)، ریخته و معمولا جای خود را به موهای جدید پرپشت‌تر (در یک فاز آناژن جدید) بدهند.
  • فیناستراید (معمولا با نام تجاری پروپشیا شناخته می‌شود) دارویی مورد تایید سازمان غذا و داروی برای درمان ریزش مو در آقایان است. خانم‌ها به‌دلیل ایجاد مشکلاتی در باروری، نمی‌توانند از فیناستراید استفاده کنند. فیناستراید با بازدارندگی ایجاد DHT در پوست سر، عمل می‌کند. DHT ماده ای در بدن است (مربوط به تستوسترون) که موجب ضعیف شدن فولیکول در موهایی می‌شود که از لحاظ ژنتیکی، مستعد هستند.

لیزردرمانی مو

lfdhdfl

اثربخشی لیزردرمانی مو برای افراد مختلف ممکن است به وابستگی به جنبه‌های دیگر سلامتی، درمان‌های همزمان و شدت ریزش مو، متفاوت باشد. در بسیاری از موارد، لیزردرمانی مو می‌تواند تأثیرات مثبتی در تقویت رشد مو داشته باشد. در سطوح پایین لیزردرمانی، که برای رویش مجدد مو استفاده می‌شود، فوتون‌ها به بافت انسانی تابانده می‌شوند و توسط سلول‌های ضعیف جذب می‌شوند. این فرآیند به سلول‌ها کمک می‌کند تا سلامت خود را بازیابی کنند و قابلیت عملکردی خود را بازیابی کنند، به طوری که بدن قادر به انجام فرآیندهای منظم خود باشد. اگرچه لیزردرمانی مستقیماً برای رویش مجدد مو استفاده نمی‌شود، اما با استفاده صحیح، می‌تواند تأثیرات مثبتی در رویش مجدد مو داشته باشد. لیزردرمانی سطح پایین عمدتا برای درمان آلوپسی آندروژنی، یعنی نوعی ریزش مو پیشرو که ناشی از اثر DHT بر بدن است و بر رشد موها در مناطق مختلف تأثیر می‌گذارد، استفاده می‌شود. این روش در حال حاضر معمولاً در مطب‌ها و کلینیک‌های درمانی مو برای تحریک رشد و تقویت مو استفاده می‌شود. همچنین، لیزردرمانی مو اغلب به ترکیب با سایر روش‌های درمانی استفاده می‌شود.

پی‌ آر پی

hjzhc

ریزش مو، با افزایش سن، به مشکلی رایج تبدیل می‌شود. اگر به‌تازگی، علایم آغازین کم‌پشت شدن یا ریزش مو را تجربه کرده‌اید، پی‌ آر پی (PRP) ممکن است درمان موثری برای شما باشد. این روش از فرآیند بهبود و التیام طبیعی خود بدن برای بازیابی رشد مو بهره می‌جوید. برای انجام  پی‌آرپی برای ریزش مو، مقدار کمی خون از بیمار گرفته شده، و سپس در یک سانتریفیوژ، فرآوری می‌گردد. این سانتریفیوژ، بخش پلاسمای غنی از پلاکت خون را از بقیه اجزای آن جدا می‌کند. وقتی این کار انجام شد، پی‌آرپی مجددا به پوست سر بیمار، تزریق می‌شود. به‌دلیل آن‌که مقدار زیادی از ریزش مو به آسیبی مربوط است که به مرور زمان به فولیکول مو وارد می‌شود، پی‌آرپی می‌تواند ریزش مو را با بازسازی و تغذیه فولیکول‌ها، بااستفاده از فاکتورهای رشد مو، متوقف کند. به‌ مرور زمان، به‌آرامی موی سالم‌تر و جدید شروع به رشد می‌کند.

مزوتراپی

clnkclg

مزوتراپی درمانی است که بر فاکتورهای موثر بر رشد مو و مقدار ویتامین‌ها و پروتئین‌های پوست سر، عمل می‌کند. در این روش، بااستفاده از دِرمارولر، مزوگان یا سرنگ انسولین، چند میکروسوراخ ‌بر روی کف سر ایجاد می‌شود و ازطریق این میکروسوراخ‌ها، مواد مغذی تحریک کننده رویش مو (محلول‌های ضد ریزش مو، سرم سلول‌های بنیادی یا پلاسمای غنی از پلاکت) به کف سر تزریق می‌شود.

این روش، به افزایش گردش خون در همه نواحی کف سر کمک می‌کند و حتی متابولیسم سلولی را بهبود بخشیده و رشد فولیکول‌های موجود را تسریع کرده و رشد موی جدید را افزایش می‌دهد. دیده شده که این درمان در بسیاری از بیماران، برای تقویت مو، موثر بوده است. مزوتراپی درمانی مناسب برای کم‌پشتی مو است. این روش، نازک شدن مو را از بین می‌برد که یکی از عوامل اصلی بیماری ریزش مو است. این درمان، بدون درد و بدون جراحی است و با تزریق سرم سلول‌های بنیادی یا پلاسمای غنی از پلاکت به کف سر، انجام می‌شود. پس از حدود 3-4 جلسه درمان، موها کم‌کم تقویت می‌شوند. این روش، جریان خون در همه نواحی پوست سر را بهبود می‌بخشد و رشد مو و بافت مو را بهبود بخشیده و موها را درخشان‌تر می‌سازد.

کاشت مو

روشی که در طی 20 سال گذشته تغییرات و بهبودهای زیادی را تجربه کرده است، کاشت مو است. در این روش، موهایی که در ناحیه‌ای از بدن وجود دارند و دچار ریزش یا کم‌پشتی شده‌اند، به سر منتقل می‌شوند. برای توضیح مهمی درباره این روش، باید بدانیم که موهایی که کاشته می‌شوند، دارای طبیعت دائمی هستند، در حالی که موهای دیگر در ناحیه کم‌پشت شده باید با استفاده از روش‌های پیشگیری مانند داروهای تایید شده یا لیزردرمانی تقویت و درمان شوند تا از ریزش بیشتر موها جلوگیری شود. در غیر این صورت، احتمال وجود نیاز به کاشت موی مجدد در آینده بیشتر است. کاشت مو معمولاً بهترین راه حل برای مواردی است که موها در ناحیه‌های مبتلا به کم‌پشتی به‌طور کامل یا به میزان زیادی ریخته‌اند (به خصوص در مواردی که تحت تأثیر DHT قرار گرفته‌اند).

مقالات مرتبط
مشاوره رایگان شبانه روزی