درمان ریزش موی سر در زنان و مردان ؛دارو ها و سایر روش ها

0

طاسی و ریزش مو عمدتاً به دلیل مسدود شدن فولیکول‌های مو و یا متوقف شدن کارایی آنها رخ می‌دهد. این مسدود شدن می‌تواند به طور فیزیکی و به دلیل شوره سر، چربی پوست سر، چرک گرفتن پوست سر و یا به دلیل مردن سلول‌های پوست سر رخ دهد. طاسی منطقه ای همچنین می‌تواند به دلیل بیماری‌ها و یا رادیکال‌های آزادی که باعث اختلال در پوست سر و سلول‌های فولیکول می‌شوند، باشد. بنابراین شما می‌توانید از بروز عوامل ریزش مو در زنان و مردان جلوگیری و یا بیماری را درمان کنید تا شدت ریزش موهای خود را کاهش دهید.

اگر متوجه شدید نسبت به قبل موی بیشتری در برس شما جمع می‌شود، اگر موهای شما به صورت دسته‌ای ریزش پیدا کرد، اگر به آینه نگاه کردید و دیدید که موهایتان آنقدر کم شده که کف سرتان به وضوح قابل‌مشاهده است؛ زمان آن فرا رسیده که برای درمان آن اقدام کنید. متخصصین کلینیک پوست و موی رازی تعیین می‌کنند که علت واقعی و اصلی ریزش موهای شما چیست و چگونه می‌توان این علت را درمان کرد. آنها روش‌های درمانی مؤثری را به بیماران ارائه می‌دهند؛ ازجمله لیزر درمانی، PRP (استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت) و یا تجویز دارو. برای آشنایی با روش‌های درمانی ریزش مو و دریافت مشاوره یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره های 02188334029 02188333259 تماس حاصل نمایید.

[dopts id=”54″]

علل


علل ریزش موی سر در افراد مختلف ممکن است بسیار متنوع باشد؛ از عوامل ژنتیکی تا پیری، استرس و بیماری‌ها. معمولاً ریزش مو با افزایش سن رخ می‌دهد و شیوع آن در مردان بیشتر از زنان است. همچنین، علل ریزش مو ممکن است به عوامل دیگری نیز برگردد، از جمله انجام عمل‌های جراحی بزرگ، تجربه استرس شدید، بارداری و شیردهی. به علاوه، وجود بیماری‌های زمینه‌ای مانند لوپوس، دیابت، اختلالات هورمونی و مصرف برخی داروها می‌تواند عواملی دیگری باشند که به ریزش مو در مردان و زنان منجر می‌شوند.

 

انواع مختلف ریزش مو


ریزش مو با الگوی مردانه

4

ریزش مو در مردان با الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنیک) به هورمون‌ها و ژنتیک مربوط است و معمولاً با عقب رفتن خط مو و ریزش موهای جلوی سر، مشخص می‌شود. این نوع ریزش مو، حدود 50 درصد از مردان را در زمان‌هایی از زندگی و حدود 80 درصد از مردان را تا سن 70 سالگی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ریزش مو با الگوی زنانه

5

در ریزش الگوی زنانه معمولاً موهای قسمت بالایی سر، نازک می‌شوند. این نوع ریزش نسبتاً رایج است؛ حدود 40 درصد از زنان تا سن 50 سالگی علائم ریزش مو را در خود مشاهده می‌کنند. به نظر می‌رسد ژنتیک در این نوع ریزش نقش داشته باشد اما واضح نیست که هورمون‌ها چه نقشی دارند؛ مثلاً ممکن است کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی، نقش داشته باشد. زنانی که دچار ریزش مو می‌شوند، معمولاً سطح آندروژن (ازجمله هورمون تستوسترون) آنها نرمال است.

آلوپسی آره آتا (طاسی سکه‌ای)

6

ریزش موی سکه‌ای یا آلوپسی آره آتا معمولاً باعث می‌شود نواحی از سر به صورت گرد طاس شود (هرچند الگوهای دیگر نیز امکان‌پذیر است). این نوع ریزش به صورت تصادفی می‌تواند در هر نقطه از سر رخ دهد. طاسی منطقه ای در واقع یک بیماری خود ایمنی است که می‌تواند افراد را در تمام سنین تحت تأثیر قرار دهد و معمولاً در دوران کودکی آغاز می‌شود.

اختلال موکنی

7

این نوع ریزش ناشی از پیچش و چرخش اجباری مو است که منجر به شکستن مو می‌شود و می‌تواند سر را کم مو نشان دهد.به طور کلی ریزش مو ممکن است مانند یک موضوع آرایشی به نظر آید اما می‌تواند اثرات روانی منفی داشته باشد. برای مثال، ریزش مو با الگوی مردانه باعث پایین آمدن اعتماد به نفس، افسردگی و انزوای اجتماعی فرد شود. زنان از لحاظ احساسی بیشتر از مردان تحت تأثیر پیامدهای ریزش مو قرار می‌گیرند.

درمان


8

اگر ریزش مو ناشی از عفونت و یا بیماری‌هایی مانند کم‌خونی باشد، درمان این عفونت و یا بیماری ممکن است به جلوگیری از ریزش مو در زنان و مردان کمک کند. در برخی موارد، ازجمله پس از شیمی‌درمانی، ممکن است موهای شما دوباره شروع به رشد کنند.

دارو

ماینوکسیدیل یک داروی لوسیونی است که برای درمان و پیشگیری از ریزش مو استفاده می‌شود. توصیه می‌شود روزانه این دارو را روی پوست سر خود مالیده و ماساژ دهید. ماینوکسیدیل برای درمان ریزش مو در داروخانه‌ها بدون نیاز به نسخه پزشکی در دسترس است. اگرچه روش کار دقیق ماینوکسیدیل هنوز مشخص نشده است، اما شواهد نشان می‌دهد که این دارو می‌تواند در برخی از مردان منجر به رشد مجدد موها شود.

معمولاً برای رؤیت اثرات ماینوکسیدیل، حداقل چهار ماه مصرف مداوم ضروری است. در صورت قطع مصرف ماینوکسیدیل، معمولاً ریزش موها دوباره آغاز می‌شود. هر موی جدیدی که پس از قطع درمان رشد می‌کند، ممکن است دو ماه پس از آن مجدداً ریزش کند. مصرف ماینوکسیدیل عوارض جانبی خاصی ندارد.

فیناستراید یک داروی استفاده می‌شود برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه. همچنین، این دارو برای درمان بیماری خوش‌خیم پروستات به نام هیپرتروفی خوش‌خیم پروستات (BPH) نیز استفاده می‌شود. اگر شما فیناستراید مصرف می‌کنید، مهم است این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا این دارو ممکن است بر نتایج آزمایش PSA تأثیر بگذارد. آزمایش PSA برای کمک به تشخیص سرطان پروستات انجام می‌شود.

تزریق کورتیکواستروئید

کورتیکواستروئیدها داروهایی حاوی استروئیدها برای جلوگیری از ریزش موی سر هستند؛ استروئیدها نوعی هورمون می‌باشند. این هورمون‌ها با سرکوب سیستم ایمنی بدن (دفاع طبیعی بدن در برابر عفونت و بیماری) کار می‌کنند. این داروها برای درمان آلوپسی آره آتا (ریزش سکه‌ای) مفید هستند؛ زیرا تصور می‌شود که این بیماری به دلیل آسیب دیدن فولیکول‌های مو توسط سیستم ایمنی بدن، بروز می‌کند.محلول کورتیکواستروئید چندین بار به ناحیه‌ی بی‌موی پوست تزریق می‌شود. تزریق این دارو، سیستم ایمنی بدن را از حمله به فولیکول‌های مو باز می‌دارد. همچنین در برخی موارد می‌تواند پس از گذشت حدود چهار هفته رشد مجدد موها را تحریک کند. تزریق باید هر چند هفته یک بار تکرار شود. ممکن است با توقف تزریق دارو، آلوپسی دوباره بازگردد.

درمان با روش PRP

9

مطابق با تحقیقات انجام‌شده توسط محققان و کارشناسان، روش PRP در درمان ریزش موی سر، الگوهای طاسی، عقب رفتن خط مو و حتی آلوپسی مؤثر است. PRP به عنوان یک روش درمان ریزش موی سر در زنان و مردان قابل استفاده است. در روش PRP، مقداری خون از خود بیمار گرفته می‌شود؛ سپس با استفاده از سانتریفوژ، سرم غنی از پلاکت از دیگر قسمت‌های خون جدا می‌شود. سرم بدست آمده حاوی گروهی از پلاکت‌های بسیار غلیظ است که می‌تواند به رشد موها کمک کند؛ زیرا این پلاکت‌ها باعث ارتقا روند بهبودی، جوان‌سازی بافت و رشد سلول‌های جدید می‌شوند. PRP در حین ترمیم موها می‎‌تواند فولیکول‌های غیرفعال و یا فولیکول‌های کاشته شده جدید را تحریک کند و باعث فعال شدن مرحله رشد آنها شود. در طول روش درمانی PRP، ناحیه‌ی تحت درمان بی‌حس می‌شود؛ سپس سرم PRP به پوست سر تزریق می‌شود. بعد از درمان، بیمار می‌تواند به روال عادی زندگی خود بازگردد.

لیزر درمانی

10

لیزر درمانی یکی از راه های درمان ریزش مو است. این روش هم ازنظر روش کار و هم ازنظر تأثیری که روی موها دارد، با سایر گزینه‌های ترمیم مو کمی متفاوت است. به نظر می‌رسد این روش درمانی، باعث رشد موهای جدیدی نمی‌شود. در عوض نتایج نشان داده است که لیزر درمانی مانع پیشرفت ریزش مو می‌شود و به ضخیم‌تر شدن موهای موجود نیز کمک می‌کند.در روش لیزر درمانی، بیمار در زیر کلاهی که 10 تا 50 عدد لیزر دیودی در آن قرار دارد، می‌نشیند. دیودها انرژی را به صورت مستقیم به پوست سر بیمار منتقل می‌کنند. انرژی ساطع‌شده از لیزر برای تحریک میتوکندری موجود در سلول‌ها کفایت می‌کند و جریان خون به پوست سر را بهبود می‌بخشد. افزایش گردش خون به سلامتی پوست سر و فولیکول‌های موجود در آن کمک می‌کند و این اغلب منجر به بهبود رشد موها می‌شود.نتایج درمان، فوراً آشکار نمی‌شود. برای رسیدن به نتایج بهتر لازم است چندین ماه تحت جلسات درمانی متعددی قرار گیرید. در طول مرحله اول که 12 هفته طول می‌کشد، هر هفته به مدت 40 دقیقه یا دو جلسه 20 دقیقه‌ای تحت درمان قرار می‌گیرید.

مزوتراپی

11

مزوتراپی روشی است که در آن یک محلول مخصوص شامل اسید آمینه مختلف، ویتامین‌ها و مواد معدنی به نواحی موردنظر پوست سر تزریق می‌شود. این محلول پوست سر را تقویت و ریزش موها را متوقف می‌کند. پزشک با دقت مقادیر کمی از محلول را طی تزریق‌های کوچک به نواحی موردنظر پوست سر تزریق می‌کند. این کار باعث شروع فرایند بهبودی و همچنین تحریک جریان خون به پوست سر می‌شود. ممکن است در طول درمان، کمی درد و ناراحتی برای بیمار به وجود آید؛ در صورت نیاز پزشک از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند.

کاشت مو

12

کاشت مو آخرین راه‌حل برای افرادی است که روش‌های درمانی دیگر، روی آنها جواب نداده است.در روش کاشت مو که تحت بی‌حسی موضعی (استفاده از داروهای ضد درد) انجام می‌شود، تکه‌ی کوچکی از پوست سر از ناحیه‌ای که پُرمو و دارای موهای زیادی است (مانند ناحیه‌ی پشت سر) برداشته می‌شود. تکه‌ی برداشته‌شده به موهای تک و یا گروه‌های کوچکی از مو تقسیم می‌شود، سپس بر روی نواحی که در آنها هیچ مویی وجود ندارد کاشته می‌شود.برای کاشت موها نیازی به بخیه زدن نیست، زیرا موها زمانی که در محل جایگذاری می‌شوند توسط عمل لخته شدن خون، در جای خود نگه داشته می‌شوند.

در طی فرایندی به نام درجه‌بندی، موهای ظریف در قسمت جلوی سر و موهای ضخیم‌تر در قسمت پشت قرار داده می‌شوند. این کار به دستیابی به نتایج طبیعی‌تر کمک می‌کند. در عرض شش ماه، موها در محل جدید خود مستقر می‌شوند و شروع به رشد مجدد می‌کنند. کاشت مو روشی گران‌قیمت و زمان‌بر است؛ یعنی فرایند درمان و دستیابی به نتایج، به مدت زمان زیادی نیاز دارد. کاشت مو طی جلسات درمانی زیادی انجام می‌شود. بین جلسات درمانی باید یک وقفه 9 تا 12 ماهه وجود داشته باشد. عمل کاشت مو نیز مانند تمام عمل‌های جراحی دیگر، خطر عفونت و خونریزی را به همراه دارد که این عوارض می‌تواند منجر به ریزش مو و به جا ماندن جای زخم‌های قابل‌توجهی شود.

مقالات مرتبط
مشاوره رایگان شبانه روزی