کاشت مو یک درمان جراحی است که در آن جراح فولیکولهای سالم مو را از ناحیه بدن به نام ناحیه دهنده به ناحیه آسیب دیده که در آنجا مو ریخته شده است به نام ناحیه گیرنده پیوند میزند. چند روش جراحی مختلف کاشت مو توسط جراحان زیبایی ارائه میشود. روش اصلی پیوند فولیکولها از یک ناحیه از بدن به ناحیه دیگر در همه آنها رایج است. تفاوت در تکنیکهای برداشتن فولیکولهاست. چهارتا از رایجترین روشها، برداشت نواری، FUE یا استخراج فولیکولی واحد، FUT یا پیوند واحد فولیکولی و ترمیم موی رباتیک است.
فردی که دچار ریزش مو است میتواند با کاشت مو به یک راه حل موثر روی آورد. کاشت مو موضوع مهم و بزرگی است. تکنیکهایی مانند FUE و FUT راه حلهایی برای کاشت مو ارائه میدهند. هر کدام از این شیوهها دارای مزایا و معایبی هستند که پزشک با بررسی شرایط بیمار گزینه مناسب را به بیمار پیشنهاد میدهد. میتوانید برای مطرح کردن سوالات خود یا رزرو نوبت با شمارههای 02188334029 – 02188333259 تماس حاصل فرمایید. همکاران ما آماده ارائه مشاوره به شما هستند. همچنین میتوانید به آیدی تلگرام moshaverehrazi@ مراجعه کنید.
روشهای مختلف کاشت مو طبیعی
ترمیم موی رباتیک یک روش نسبتاً جدید است که از دوربینها و بازوی رباتیک برای کمک به جراح در فرآیند کاشت مو استفاده میشود. در این روش، با استفاده از دوربینها و بازوی رباتیک، جراح فولیکولهای مو را از ناحیه دهنده برداشت میکند. عمل برداشت نواری با تشریح یک نوار کوچک از فولیکولهای مو انجام میشود. این روش دارای تفاوت کلیدی با روش فولیکولار کاشت مو (FUT) است که در آن یک نوار خطی طولانیتر از موهای استخراج شده از ناحیه دهنده با برش دستی به گرافتهای کوچکتر تقسیم میشود. در روش ترمیم موی رباتیک (FUE)، جراح واحدهای فولیکولی فردی حاوی 1 تا 4 مو را از ناحیه دهنده برداشت میکند.
نوار در مقابل برداشت فولیکولی
حالا که شما تفاوتهای اساسی در تکنیکها را درک میکنید، باید بدانید که درمان برداشت نواری سریعتر است و در عین حال ممکن است ارزانتر از برداشت فولیکولار باشد، این فاقد نتایج شگفتآوری است که روشهای برداشت فولیکولار میتواند تضمین کند. بگذارید تفاوت روشهای کاشت موی بیشتری را بررسی کنیم. روشهای FUE چندین زخم غیر قابل توجه ایجاد میکنند، در حالی که روش نواری باعث ایجاد یک اسکار میشود که ممکن است زیر خط مو پنهان باشد. فرایند کاشت نیاز به دو عملیات دارد: یکی واحدهای فولیکولی را فراهم میکند، در حالی که دیگری گرافتها را میکارد.
مقایسهی روش
در صورت شدنی بودن، برداشت و کاشت در یک جلسه میتواند انجام شود. در هر دو روش، پوست سر بیمار با محلول ضدعفونی کننده تمیز میشود.
- به بیمار یک بیهوشی موضعی، معمولا حاوی لیدوکائین با اپی نفرین، به ناحیهای که قرار است درمان شود داده میشود و به کنترل خونریزی کمک میکند.
- برش برای شکاف عمودی به پوست سر انجام میشود تا موهای دهنده را بدون آسیب رساندن به واحدهای فولیکولی برداشت کند. برشها معمولا فقط بسیار عمیق هستند به طوری که برداشت کل واحد فولیکولی امکانپذیر است.
- برداشت نواری از برداشتن یک نوار کوچک از بافتهای اهدا کننده استفاده میکند که به وسیلهی جراح شما به گرافتهای واحد فولیکولی تکی تقسیم میشوند. پس از برداشت بافتهای اهدا کننده، ناحیه اهدا کننده با استفاده از بخیهها یا قلابهای کوچک بسته میشود.
- یک سوزن کوچک یا تیغه برای برش مورد نیاز در ناحیه گیرنده استفاده میشود. گرافتها با توجه به زاويهها و جهتهای موی طبیعی، در یک الگوی رندومی در ناحیه قرار میگیرند. این کار تا حد ممکن باعث طبیعی به نظر رسیدن مو میشود.
بهبودی
نواحی تحت درمان چند روز پس از عمل بهبود مییابند. پوست سر انسان تعداد زیادی عروق دارند، بنابراین پس از درمان بافت اطراف شروع به تغذیه فولیکولهای کاشته شده میکند. در هر دو درمان نوار و فولیکولار، میتوانید روز بعد به کار و تقریبا تمام فعالیتهای روزانه بازگردید. اما فعالیتهای شدید و بلند کردن اجسام سنگین باید تا 7 تا 12 روز بعد یا به توصیهی جراح انجام شوند. بیشتر موهای پیوند شده بعد از 2 تا 4 هفته پس از درمان میریزند، اما فولیکولها خودشان باقی خواهند ماند. هر دو روش کاشت ممکن است نیاز به جراحی اضافی، بسته به میزان ریزش مو، داشت باشند.
FUE در مقابل FUT
اگر علاقهمند به جای برداشت نواری، برداشت فولیکولی برای کاشت مو هستید، دو گزینه برای این فرآیند وجود دارد: روش کاشت مو با استفاده از تکنیک FUE و روش کاشت مو با استفاده از تکنیک FUT. هر دوی این روشهای زیبایی برای اصلاح ریزش مو طراحی شدهاند و بهبودی در ضخامت و پرتر شدن موها ایجاد میکنند که منجر به افزایش جذابیت و اعتماد به نفس میشود. هر دوی این روشها برای اکثر افراد بسیار موثر هستند و معمولاً مردان از آنها بیشتر استفاده میکنند. با این حال، گاهی اوقات زنان نیز به دلایل مختلف ممکن است با مشکل ریزش مو مواجه شوند، که ممکن است به عوامل ژنتیکی، مشکلات سلامتی یا تغییرات هورمونی مربوط باشد. زنانی که از ریزش مو رنج میبرند، نیز میتوانند به روش کاشت مو روی آن تکیه کنند. در روش کاشت مو با استفاده از تکنیک FUE، هر فولیکول به صورت جداگانه و یکییکی از پوست سر برداشت میشود و نیازی به برداشت یک نوار از بافت نیست. همچنین فولیکولها به صورت تصادفی حذف میشوند که باعث کاهش تراکم در ناحیه دهنده میشود. وقتی به درستی انجام شود، تقریباً هیچ شواهدی از این روش در ناحیه دهنده وجود ندارد. این روش برای افرادی که میخواهند موهای ضخیمتر و بدون نشانهای از جراحی زیبایی در ناحیه دهنده داشته باشند، بسیار موثر است. در روش کاشت مو با استفاده از تکنیک FUT، موها به شکل گروههای کوچکی با تعداد 1 تا 4 مو کاشته میشوند. این گروهها به طور طبیعی شکل میگیرند و به علاوه از غدد چربی شناخته شده به نام غدد چربیدار تشکیل شدهاند. به علاوه، این واحدها دارای عضلات، اعصاب و گاهی اوقات موهای ریز و ضخیمی هستند.
مزایا و معایب روش FUE و FUT کاشت مو
جوانب مثبت و منفی هر نوع روش کاشت مو:
- کاشت مو به روش FUE هیچ خط زخم قابل مشاهدهای در ناحیه دهنده بدن به جا نمیگذارد. بنابراین انتخاب خوبی برای افرادی است که به ویژه نمیخواهند زخم قابل مشاهدهای داشته باشند.
- با این حال، هر روش زیبایی دارای نقایص خود است و روش FUE گاهی اوقات احتمال بیشتر آسیب به گرافتها را در مقایسه با FUT دارد.
- همچنین، از آنجا که گرافتها به پایه بافت اطراف متصل میشوند، گاهی اوقات گرفتن واحد فولیکول کامل سختتر است و این میتواند باعث کاهش تراکم شود.
- مزایای اصلی روش FUT عبارتند از بازده گرافت واحد فولیکولی بالا و گرافتها با کیفیت بالا. گرافتها نیز نسبت به روش FUE کمتر شکننده هستند.
- هنگامی که کار تمام میشود، به جای یک دسته کامل، تنها یک جای زخم خواهید داشت. روش FUT همچنین میتواند هزینه کمتر از روش FUE داشته باشد، اما این به جایی که شما زندگی میکنید و مهارت و تجربه جراح شما بستگی دارد.
- روش FUT همچنین دارای نقاط ضعف خاص خود است. این در مقایسه با FUE زمان طولانیتری برای بهبودی نیاز دارد، روش FUT یک خط زخم طولانی در ناحیهای که نوار اهدا کننده برداشته میشود، به جای میگذارد.
کدام درمان بهتر است؟
بیایید جداگانه یک مقایسه روشهای کاشت مو فردی انجام دهیم. پزشک باید اهمیت این واقعیت را اثبات کند که کدام تکنیک برای چه بیماری مناسبتر است، که این موضوع بستگی به دستهای از عوامل دارد. درجات ریزش مو یا طاسی، دلایل ریزش مو، تاریخچه پزشکی و شیوه زندگی، عوامل متعددی هستند که به ذهن میآیند. از این رو اغلب اوقات توصیه میشود برای مشاوره شخصی به جراح کاشت مو مراجعه کنید. براساس عوامل و راحتی شما، شما و جراحتان میتوانید به طور متقابل تصمیم بگیرند کدام روش برای شما بهترین است.
چه کسی متقاضی مناسبی برای روش FUE و FUT است؟
هر کسی که بیش از 18 سال سن دارد و دچار نازکی مو یا طاسی شده و دارای یک سیستم ایمنی سالم است، یک متقاضی خوب و مناسب برای این نوع روش خواهد بود. بنابراین سن یک عامل است. عامل دیگر سلامت عمومی بیمار است. به عنوان مثال، یک جراح سابقه پزشکی و شرایط سلامتی فعلی (اگر وجود داشته باشد) را بررسی میکند و سپس تصمیم میگیرد که آیا انجام این روش ایمن است یا خیر. در برخی موارد، ممکن است یک متقاضی قبل از تأیید برای عمل جراحی، نیاز به حل مسائل سلامتی داشته باشد. همچنین، بدن بیماران باید سیستم ایمنیای داشته باشد که به اندازه کافی قوی باشد تا به درستی پس از عمل جراحی بتواند برای بیماران امکان بهبودی را فراهم کند. پزشکان ترجیح میدهند کاشت مو را روی بیمارانی که شیوهی زندگی سالم دارند انجام دهند. بنابراین، پس از داشتن یک رژیم غذایی سالم، ورزش متوسط و تمرین کنترل استرس، احتمال داشتن یک جراحی کاشت موی خوب را افزایش میدهند. همچنین ممکن است جراح درجهی ریزش مو و اینکه چقدر موی دهنده دارید را بررسی کند. از آنجایی که هر بیمار متفاوت است، گرفتن مشاوره از یک جراح زیبایی بهترین راه برای این است که ببینید متقاضی مناسبی برای این نوع روش هستید یا خیر. پزشک میداند که آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر.
انتظارات
نتایج بیماران معمولا از شش ماهگی تا 12 ماهگی دو برابر نمایان میشوند. از آنجایی که هرکس به طور متفاوتی به درمان پاسخ میدهد، بسته به بیمار، گرافتها با درجات مختلفی رشد میکنند. با این حال، اکثر بیماران در طول شش ماه پس از عمل، رشد خوب مو را تجربه میکنند. پس از یک سال، عکسهای قبل و بعد معمولا نتایج عالی را نشان میدهند. همانطور که میبینید، باید صبور باشید. با این حال، صبر و شکیبایی شما تنها درصورتی موثر خواهد بود که پس از کاشت موی خود مراقبت درست و مناسب را انجام دهید و از توصیههای خود مراقبتی که پزشک به شما داده است پیروی کنید. در این حالت، طی شش ماه تا یک سال پس از عمل، باید موهای ضخیمتر داشته باشید.
عوارض جانبی روش FUE و FUT
اول از همه، کاشت مو یک روش جراحی است. بنابراین مانند هر نوع جراحی دیگر، این نیز خطراتی به همراه دارد. هنگامی که کاشت مو انجام میدهید، جراح شما قبل از امضای فرم رضایت شما را در جریان تمام خطرات قرار خواهد داد.
- خطرات اصلی همراه با این نوع جراحی خونریزی و عفونت هستند. خونریزی چیزی است که معمولا به عنوان یک عارضه جانبی از روند پیوند زدن رخ میدهد.
- همچنین ممکن است شما دچار کم پشت شدن موهای خود شوید که پس از عمل شما به طور موقت رخ میدهد. این نوع از ریزش مو با عنوان پوست ریختن شناخته میشود و از دست دادن شوک نیز نامیده میشود.
- یکی دیگر از اثرات جانبی احتمالی کاشت مو، خارش است. زخم شدن و کیستها نیز احتمال دارد جزء اثرات جانبی باشند. شما همچنین ممکن است از خونریزی و تورم رنج ببرید.
به طور کلی، این روشهای زیبایی بسیار امن هستند و عوارض جانبی زیادی را ایجاد نمیکنند. در صورت رخ دادن عوارض جانبی، آنها شدید نیستند و زیاد دوام نخواهند داشت. با این حال همیشه خطر عوارض جانبی شدیدتر وجود دارد و متقاضیان آینده برای کاشت مو باید از این خطرات احتمالی آگاه باشند. انتخاب یک جراح معتبر و با تجربه یک گزینه خوب است. به این ترتیب، شما میتوانید شانس خود را از داشتن نتایج عالی که با آن خوشحال میشوید و به حداقل رساندن خطر جراحی و عوارض جانبی افزایش دهید.