درمان لک صورت (ملاسما یا لکه‌های قهوه ای پوست)

lak

ملاسما یا لک صورت، عارضه‌ای است که موجب شکل گیری لکه‌هایی به رنگ قهوه ای یا آبی-خاکستری روی پوست صورت می‌شود. این لکه‌ها عمدتا در ناحیه مرکزی پوست صورت مانند گونه‌ها، بالای لب، روی بینی، بالای خطوط فکی و وسط پیشانی دیده می‌شوند. هرچند علت لک صورت (ملاسما) ممکن است در مردان نیز بروز کند اما در اغلب موارد در زنانی ایجاد می‌شود که در دوره‌ی باروری زندگی خود  به سر می‌برند (دوران بعد از بلوغ و قبل از یائسگی) و در حدود 20 الی 50 سال سن دارند. هرچند لک‌های صورت بی ضرر هستند و خطری برای سلامتی فرد ندارند اما به لحاظ ظاهری ناخوشایند هستند و موجب می‌شوند که فرد از ظاهر خود ناراضی باشد.

هرچند لک‌های صورت (ملاسما) بی ضرر هستند و خطری برای سلامتی فرد ندارند اما به لحاظ ظاهری ناخوشایند هستند و موجب می‌شوند که فرد از ظاهر خود ناراضی باشد. پزشک متخصص می‌تواند تنها با نگاه کردن به ظاهر لک‌های صورت، ملاسما را تشخیص دهد. متخصصین کلینیک پوست و مو رازی، روش‌های درمانی متعددی را برای رفع این مشکل ارائه می‌دهند که موجب بهبود ظاهر پوست شده و حالت شاداب به چهره می‌بخشد. اگر مایل هستید در مورد این خدمات و مزایای آن اطلاعات بیشتری کسب کنید می‌تونید یک وقت قبلی جهت مشاوره در مورد روش‌های درمانی ملاسما تعیین کنید.

 روشهای درمانی مختلفی مانند لیزر درمانی ، میکرودرم و لیزر فرکشنال برای درمان لک صورت در کلینیک پوست و مو رازی وجود دارد. برای دریافت رزرو نوبت می‌توانید با شماره 02188334029 02188333259 تماس حاصل نمایید. همکاران ما آماده ارائه مشاوره به شما هستند.

[dopts id=”30″]

لک صورت (ملاسما)


معمولا ملاسما  در ابتدا به صورت لکه‌های سطحی ناشی از آفتاب سوختگی بروز می‌کند  و به تدریج به صورت یک لایه پوششی از لکه های قهوه ای روی پوست با شکل‌های نامتقارن در می‌آید. برای درمان لکه های صورت و ملاسما روش های مختلفی وجود دارد. برخی از این روش‌ها شامل تغییراتی در سبک زندگی مانند قرار نگرفتن در معرض خورشید، استفاده از کرم ضدآفتاب و اجتناب از انجام درمان‌های هورمونی می‌شود. اگر این درمان‌های اولیه، کمکی به رفع مشکل نکنند، پزشک شما روش‌های متعدد دیگری را برای درمان لکه قهوه ای پوست به شما پیشنهاد خواهد کرد، از جمله لیزر CO2، میکرودرم ابریژن و IPL. این روش‌ها همگی، تاثیرات بسیار زیاد و چشمگیری در رفع لک‌های صورت و درمان ملاسما دارند.

علل


بروز انواع لک‌های صورت یک علت اصلی و منفرد ندارد، اما عوامل بسیاری هستند که تصور می‌شود در بروز آن‌ها موثر هستند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • ژنتیک:مطالعات انجام شده نشان داده‌اند که احتمال بروز لک صورت در افرادی که دارای سابقه خانوادگی در ابتلا به این عارضه هستند، بیشتر است. هرچند این عارضه به طور کامل قابل پیشگیری نیست اما بیمارانی که به خاطر عوامل طژنتیکی در معرض ابتلا به لک صورت هستند، لازم است بسیار در این مورد محتاظ باشند و پوست خود را در براب اشعه مضر UV محافظت کرده و همیشه از کرم ضدآفتاب قوی استفاده کنند.
  • قرارگرفتن در معرض آفتاب: پزشکان معتقدند که مهمترین عامل در بروز لک صورتف قرارگیری در معرض اشعه‌های مضر آفتاب است. احتمال تغییر رنگ پوست و افزایش رنگدانه‌ها بعد از قرارگیری در معرض اشعه UV بسیار بیشتر است و موارد بروز ملاسما نیز بیش از همه در ماه‌های تابستان رخ می‌دهند.
  • تغییرات هورمونی: تحقیقات نشان داده‌اند که احتمالا ارتباطی بین بروز لک‌های صورت و تغییرات هورمونی در بدن مانند تغییرات هورمونی در دوره بارداری یا دوره قبل از یائسگی، وجود دارد. استفاده از قرص‌های هورمونی مانند قرص ضدبارداری و قرص‌های جایگزین هورمونی نیز می‌تواند احتمال بروز لک صورت را در زنان افزایش دهد.

تشخیص لک صورت (ملاسما)


تشخیص ابتلا به ملاسما بر اساس ارزیابی ظاهر لک‌ها و چگونگی توزیع آن‌ها روی پوست و بررسی داشتن عوامل خطر (مانند بارداری، هورمون‌تراپی و غیره) است.

برای تایید کردن و قطعی کردن این تشخیص، لازم است که پوست آزمایش شود. در این آزمایش، پوست در معرض نوع خاصی از اشعه‌ی نور قرار می‌گیرد که این اشعه تعیین می‌کند که چند لایه از پوست درگیر ملاسما هستند. در صورتی که پزشک به ابتلا به سایر بیماری‌های جدی و خطرناک پوست مشکوک باشد، ممکن است از لکه‌های پوستی شما نمونه برداری کند و ان را برای آزمایش بفرستد. بررسی سلول‌های پوستی تویط میکرویکوپ به تشخیص دقیق‌تر و صحیح‌تر مشکل پوستی شما کمک می‌کند.

درمان


لایه برداری پوست

در این روش، موادی که با نام کرم‌های بلیچینگ نیز شناخته می‌شوند، برای روشن کردن لک‌های صورت،لکه های پیری ، جای آفتاب سوختگی و کک و مک و محو کردن جای زخم روی صورت به کار می‌روند. مواد بلیچینگ پوست (کرم هیدروکینون، گلوتاتیون) در فرم و شکل‌های مختلفی در دسترس هستند. این مواد موجب محو شدن یا خنثی شدن ملانین در پوست شده و بدین طریق رنگ پوست را روشن‌تر می‌کنند.

لیزر فراکشنال

60

لیزر فراکشنال که موجب کشیده شدن پوست نیز می‌شود، روشی است که در آن از انرژی اشعه‌ی نوری برای ایجاد هزاران کانال میکروسکوپی در پوست استفاده می‌شود. این کار موجب تحریک پوست برای تولید کلاژن می‌شود. این روش درمانی غیر تهاجمی برای از بین بردن لک صورت بوده و برای انواع پوست‌های مختلف قابل استفاده است. پزشک متخصص برای انجام لیزر فراکشنال، از دستگاهی استفاده می‌کند که اشعه‌ی لیزر را به هزاران قسمت کوچکتر تقسیم می‌کند که هر یک به ناحیه متفاوتی از پوست تابیده می‌شوند. این روش مانند ساختن یک تصویر به صورت پیکسل به پیکسل است. بر خلاف سایر روش‌های لیزر درمانی که یا بر لایه درمیس یا اپیدرمیس اثر می‌گذارند، این روش بر روی هر دو لایه عمل می‌کند و به همین دلیل است که لیزر فراکشنال برای درمان لک صورت و لکه های پیری بسیار مناسب است چون لک‌های صورت نیز هر دوی این لایه‌ها را درگیر می‌کنند. اشعه‌ی لیزر همزمان که رنگدانه‌های غیرطبیعی را از بین میبرد، موجب تحریک کلاژن سازی در پوست نیز می‌شود.

اغلب بیماران ظرف یک هفته می‌توانند به انجام فعالیت‌های روزانه خود بازگزدند و مجازند که صورت خود را آرایش کنند. بعد از انجام لیزر فراکشنال، پوست بسیار در برابر اشعه آفتاب آسیب پذیر خواهد بود و بنابراین استفاده از کرم ضد آفتاب ضروری است.

درمان با IPL

ILP

روش جوانسازی پوست با نور، که به عنوان IPL یا نور پالسی شدید شناخته می‌شود، از امواج نور با انرژی بالا استفاده می‌کند تا به پوست نفوذ کند. این امواج نوری روی مناطقی از پوست که دارای تغییر رنگ یا لکه هستند، تمرکز می‌کند و باعث روشن شدن رنگ آنها می‌شود. علاوه بر این، این روش می‌تواند برای درمان روزاسه، واریس عنکبوتی و کاهش موهای زائد نیز مورد استفاده قرار گیرد.

در طول درمان با این روش، ممکن است شما احساس سوزش کنید که ممکن است تا چند ساعت پس از جلسه درمانی ادامه داشته باشد. این سوزش مشابه احساس سوختگی پس از آفتاب‌سوختگی است. بعضی از بیماران همچنین ممکن است تورم قابل توجهی را در ناحیه درمان شده تجربه کنند.

لایه برداری پوست با لیزر

layebardari

لیزر لایه بردار پوست که برای لک صورت انجام می‌شود باید به شکل لایه برداری با “عمق متوسط” انجام شود تا بتواند لک‌های صورت را به طور دائمی از بین ببرد. این روش همچنین چین و چروک‌های صورت را نیز به طور همزمان برطرف می‌کند. عموما لیزر لایه بردار صورت برای ملاسما، تنها طی یک جلسه انجام می‌شود و به دنبال ان بیمار بایستی یک هفته بهبودی را پشت سر بگذارد.

لیزرهایی که برای درمان لک صورت به کار می‌روند اشعه نور با انرژی بالا را در مدت زمان بسیار کوتاهی به پوست می‌فرستند تا خارجی‌ترین لایه‌ی پوست که آسیب دیده است را بردارند. اشعه ی لیزر همچنین موجب جمع شدن و محکم شدن تارهای کلاژنی و در نتیجه ایجاد ظاهری جوان‌تر در پوست می‌شود. جلسه‌ی درمانی بین 50 دقیقه تا کمی بیش از یک ساعت طول می‌کشد. طول جلسه‌ی درمانی به موقعیت و وسعت ناحیه آسیب دیده پوست بستگی دارد. برای بیمارانی که از مصرف کرم‌ها و سایر درمان‌های لک صورت که بی‌نتیجه بوده است، خسته شده اند، روش لزر لایه بردار راه حل ایده آلی است که می‌تواند بیماران را به نتایج دلخواه آنان برساند.

میکرودرم ابریژن

90

در روش میکرودرم ابریژن، دانه‌های بسیار ریزی با سرعت بالا به طرف پوست اسپری می‌شوند تا سلول‌های سطحی پوست در ناحیه اپیدرمیس که چروک‌های سطحی، آفتاب سوختگی‌ها و لک‌های پوستی را تشکیل می‌دهند، کنار بزنند و پوست را لایه برداری کنند.

بعد از جلسه‌ی درمانی، بدن شما با این تفاق مانند یک آسیب دیدگی واکنش نشان می‌دهد و چهار فراآند اصلی برای ترمیم پوست و تشکیل سلول‌های جدید آغاز می‌شوند. ممکن است پوست شما تا چند روز پس از میکرودرم ابریژن، قرمز و متورم باشد. بعد از انجام میکرودرم ابریژن، سرم‌های پوستی بسیار راحت‌تر جذب پوست می‌شوند و می‌توان از آنها استفاده نمود.

میکرونیدلینگ

micro

روش میکرونیدلینگ برای لک‌های پوستی، به علت تاثیر گذاری بالایی که دارد، دارای اولویت بالایی در انتخاب است. این روش طی یک دوره درمان 6 جلسه ای با فواصل 2 الی 3 هفته ای بین جلسات انجام می‌شود. برای انجام میکرونیدلینگ از دستگاه میکروپن استفاده می‌شود که به طور خودکار عمل می‌کند و کانال‌های بسیار ریزی را در پوست و در محل لک‌های پوستی ایجاد می‌کند. برای آبرسانی و تغذیه‌ی پوست، پس از انجام مییکرونیدلینگ، به ناحیه درمان شده محلول هیالورونیک اسید زده می‌شود.

پیشگیری


بهترین راه برای پیشگیری از لک صورت این است که قبل از بیرون رفتن از خانه و قرار گرفتن در معرض آفتاب، صورت خود را با نقاب با کلاه یا ماسک پوشش دهید. کرم‌های ضدآفتاب در این مورد بسیار مفید و موثر هستند. عیار حفاظتی کرم ضد آفتابی که استفاده می‌کنید باید حداقل 30 باشد. می‌توانید برای پوشاندن لک‌هایی که در صورت خود دارید از کرم‌های آرایشی استفاده کنید. خانم‌هایی که پزشک آن‌هاف ابتلا به لک صورت (ملاسما) را در آنها تشخیص داده است باید از موم انداختن پوست خود اجتناب کنند، چرا که این کار موجب بدتر شدن لک‌های پوستی می‌شود. این عارضه پوستی جدی نیست و خطری ندارد و در اغلب موارد به خودی خود خوب می‌شود.

مقالات مرتبط

درمان کک و مک صورت

کک و مک‌ها، لکه‌های ملانینی قهوه‌ای مایل به زردی هستند که در اکثر افراد با پوست روشن شاهد آن‌ها هستیم. این لکه‌ها در اصل دارای

Call Now Buttonمشاوره رایگان شبانه روزی