ترمیم و از بین بردن جای اسکار زخم و بخیه

 

1-14پوست یک عضو یکپارچه و هموار است. می‌توان آن را به یک پارچه لطیف مانند ابریشم تشبیه کرد که از دارایی باارزشی محافظت می‌کند. وجود یک پارگی کوچک در آن تأثیر زیادی در نمای ظاهری آن دارد. هرگونه سوختگی، زخم و یا آسیب‌های دیگر مانند آسیبهای ناشی از عملهای جراحی می‌تواند باعث ایجاد جای زخم گردد. خوشبختانه جهت از بین بردن اثر زخم و سوختگی در پوست راه های متنوعی وجود دارد.

متخصصین کلینیک زیبایی رازی به خوبی از تأثیری که یک جای زخم التیام نیافته و مشخص بر روی احساس شما از ظاهرتان می‌گذارد آگاه هستند. بخصوص اگر آن جای زخم در قسمتی از بدن باشد که در معرض دید است مانند صورت و یا دست ها. پزشکان با بررسی اندازه، محل و بافت زخم، نوع آن را تشخیص می‌دهند. متخصصین ما جهت به حداقل رساندن جای انواع زخم ها در بدن و جلوگیری از تبدیل زخم های حاصل از عمل جراحی به دلمه یا گوشت اضافه،  روش هایی غیرتهاجمی را پیشنهاد می‌کنند. همکاران ما درکلینیک تخصصی پوست و موی رازی آماده ارائه مشاوره و پاسخگویی به سؤالات شما درباره رفع جای زخم و بخیه هستند. می‌توانید برای دریافت مشاوره یا رزرو نوبت  با شماره های  02188334029 02188333259 تماس حاصل نمایید.

[dopts id=”55″]

جای زخم‌ها


جای زخم روی صورت یا بدن به دلیل عملکرد طبیعی بدن جهت التیام زخم‌ها به وجود می‌آید. معمولاً جای زخم‌ها با گذشت زمان کوچک شده و محو می‌شود، اما گاهی آنها بزرگ، برآمده یا گود شده و یا نسبت به پوست تغییر رنگ می‌دهند. برخی اوقات این زخم‌ها دردناک شده و یا خارش پیدا می‌کند. در برخی از مواقع جای زخم‌ها حتی از اندازه اولیه زخم نیز بزرگتر می‌شود. نوعی از زخم نیز وجود دارد که به آن کلوئید گفته می‌شود. پزشکان به منظور به حداقل رساندن جای زخم، تغییر جای آن با هدف کمتر دیده شدن یا ترکیب کردن جای چند زخم جهت کم کردن سطح زخم روش های دارویی و جراحی را پیشنهاد می‌کنند. هر روزه تحقیقات زیادی توسط پزشکان در کلینیک های تحقیقاتی انجام می‌شود. هدف از انجام این تحقیقات به دست آوردن روش های جدید و مؤثر جهت درمان جای زخم‌ها بسته به نوع، اندازه و محل آن ها می باشد. هدف از انجام این روش های درمانی رساندن شما به نتیجه دلخواه و بازگرداندن زیبایی پوست شماست.

انواع جای زخم‌ها


زخم‌های هیپرتروفیک و کلوئید

 

6

در صورتی که پوست در فرایند ترمیم خود بیش از حد کلاژن تولید کند، می‌تواند باعث ایجاد یک جای زخم ضخیم، گسترده و گاهاً برآمده در محل زخم شود که معمولاً اثر آن در اطراف زخم باقی می‌ماند. این نوع زخم را هیپرتروفیک می‌نامند. گاهی این جای زخم رشد کرده و بزرگتر از اندازه زخم اولیه می‌شود و همچنین یک برآمدگی پف‌کرده و گرد را ایجاد می‌کند. به این نوع زخم، کلوئید گفته می‌شود.

جای زخم‌های آتروفیک

 

7

برخی اوقات جای زخم به دلیل آسیب هایی که در اثر آکنه یا سوختگی به پوست می‌رسد، ایجاد می‌شود. جای جوش های گود شده که به آن جای زخم آتروفیک گفته می‌شود، با ایجاد چاله‌هایی در پوست باعث ناهموار به نظر رسیدن آن می‌شوند. بیماری‌هایی مانند آبله‌مرغان نیز می‌تواند باعث بروز جای زخم آتروفیک شود.

جای زخم انقباضی

 

8

جای زخم‌های ناشی از سوختگی که به آن جای زخم‌های انقباضی گفته می‌شود، معمولاً مسطح و براق بوده و گاهی منطقه وسیعی از پوست را در برمی‌گیرد.بسته به اینکه درجه سوختگی پوست چقدر بوده است،این نوع زخم ممکن است بر روی بافتها و ماهیچه‌های زیر پوست نیز اثر بگذارد.

ترک های بدن

9

 

خطوط و ترک های پوست نوع دیگری از علائم بر جا مانده بر پوست هستند و معمولاً بر اثر عواملی مانند حاملگی، اضافه شدن وزن و یا رشد ناگهانی اندام ها به وجود می‌آید. چنانچه جراحتی در بالای یکی از مفاصل بدن مانند زانو یا آرنج ایجاد شود و در حین فرایند ترمیم شدن، آن مفصل حرکت های مکرر داشته باشد، محل زخم کشیده شده و خط دار می‌شود و جای زخمی مشابه جای ترک های پوست ایجاد می‌شود.

تشخیص


ابتدا، پزشک با بررسی پوست، نوع زخم شما را تشخیص می‌دهد. او محل و اندازه زخم را مورد بررسی قرار می‌دهد، زیرا زخم‌ها بسته به موقعیت جغرافیایی خود در بدن، خصوصیات مختلفی دارند. به عنوان مثال، اگر زخم در صورت یا دست قرار دارد و در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، ممکن است تغییر رنگ دائمی را تجربه کند. عموماً زخم‌هایی که در مناطقی از بدن واقع شده‌اند که فشار خون پایین‌تری دارند (مانند ساعد و کف پا) نسبت به زخم‌هایی که در نواحی با جریان خون قوی‌تر واقع شده‌اند (مانند صورت و فروهان)، بهبود آنها طولانی‌تر طول می‌کشد. در طول مراحل بررسی پزشکی، ممکن است پزشک از شما بپرسد که پوست شما پس از زخم‌های قبلی چه نمودی داشته است. به عنوان مثال، وجود سوابق جای زخم کلوئید ممکن است نشان دهد که پوست شما به ایجاد این نوع زخم حساس است.

درمان های موضعی


10

فراورده‌های سیلیکونی متنوع موجود در داروخانه‌ها که بدون تجویز پزشک نیز قابل تهیه هستند، جهت کاهش اندازه و رنگ جای زخم‌ها مفید است. هنگامی‌که این دارو بر روی جای زخم مالیده می‌شود، سیلیکون به مولکول‌های بافت های جای زخم می‌چسبد. این ماده با ایجاد کشش در سطح پوست، باعث تحریک پوست جهت شکستن کالوژن های اضافی و بازسازی رگ های خونی پاره شده که سبب متورم و قرمز به نظر رسیدن جای زخم است، می‌گردد.

تزریق استروئید

 

11

گاهی پزشک جهت کوچک کردن جای زخم در محل جای زخم‌های هایپرتروفیک یا کلوئید، کورتیکواستروئید تزریق می‌کند. استروئید پیوند بین رشته‌های کلاژن را می‌شکند. این عمل بافتهای اثر زخم که زیر پوست است را کم می‌کند. همچنین استروئید خاصیت ضدالتهابی نیرومندی دارد که به منظور کاهش تورم، قرمزی، خارش و درد جای زخم بسیار مفید است.پس از گذشت ساعاتی از تزریق، شما می‌توانید بافتهای جای زخم را شکسته و با ماساژ دادن آن به تأثیر بهتر مواد تزریق‌شده کمک کنید. از جمله عوارض این تزریق ممکن است ایجاد فرورفتگی در محل تزریق باشد.

تزریق ژل

 

12

این روش درمانی تزریق ژل جهت بازسازی الاستیسیته پوست و توپر کردن آن در محل زخم استفاده می‌شود. ژلهای تزریق شده با درمان اسکار جوش ، پر کردن حفره‌ها و سوراخها در صورت سبب اصلاح ظاهر جای زخمهای آتروفیک می‌شود. همچنین این روش جهت ترمیم سطح آبرسانی پوست در محل زخمها بسیار مؤثر است.

لیزر درمانی

14

 

لیزر درمانی یک روش بسیار مؤثر جهت کاهش قرمزی و بی‌رنگ شدن پوست در محل زخم می‌شود.این روش حتی اگر زمان زیادی از زمان التیام زخم گذشته باشد نیز مفید است. این نوع لیزر رنگی، دسته‌ای از اشعه‌های نور متمرکز شده است که پزشک توسط یک دستگاه دستی بر روی محل زخم می‌تاباند.انرژی آزاد شده توسط لیزر باعث شکستن و حل شدن رگهای خونی موجود در محل زخم می‌گردد. با توجه به اینکه رگهای خونی باعث قرمز شدن و بی‌رنگ شدن جای زخم هستند استفاده از این روش باعث روشن‌تر شدن جای زخم نیز می‌شود. انجام این روش در چندین جلسه متوالی باعث همرنگ شدن جای زخم با بقیه قسمتهای پوست می‌شود. پس از انجام لیزر درمانی ممکن است کمی کبودی در محل زخم دیده شود که پس از گذشت یک یا دو روز از بین می‌رود.

لیزر فرکشنال

 

23

لیزر فرکشنال از انرژی اشعه‌های نور جهت سرعت بخشیدن به فرایند ترمیم پوست، از بین بردن جای زخم و بی‌رنگ شدن لایه‌های خارجی پوست استفاده می‌کند. در این روش به جای اینکه کلیه سطوح تحت درمان در معرض لیزر واقع شود، تنها سطح کوچکی از پوست در تماس با اشعه‌های میکروسکوپی قرار می‌گیرد و اطراف محل زخم دست‌نخورده باقی می‌ماند. به همین دلیل زمان بهبودی در این روش بسیار کوتاهتر است.بعد از اینکه مواد بی‌حسی موضعی به محل تحت درمان مالیده شد،  وسیله صادر کننده لیزر بر روی پوست کشیده می‌شود. بسته به اندازه و ساختار جای زخم، ممکن است جلسات درمانی متعددی نیاز باشد.

میکروردم ابریژن

 

13

میکروردم ابریژن یکی دیگر از روش های رفع جای زخم است. این روش مشابه روش سنباده زدن است. چنانچه شما دارای جای سوختگی یا آکنه و یا جای زخم های هایپرترافیک در محدوده وسیعی از پوست هستید، این روش درمانی به شما پیشنهاد می‌شود.جهت انجام این عمل، ابتدا پزشک در محل درمان از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند.سپس از وسیله‌ای کوچک که حرکت های سخت و دورانی سریع دارد جهت از بین بردن جای زخم استفاده می‌کند.بعد از استفاده از این دستگاه ممکن است پوست خونریزی کند که امری طبیعی است. پزشکان جهت جلوگیری از عفونت از ضدعفونی کردن و پانسمان بر روی محل تحت درمان استفاده می‌کند. معمولاً 10 تا 14 روز طول می‌کشد تا پوست به طور کامل درمان شود.

مقالات مرتبط

درمان پولیپ بینی با جراحی

پولیپ‌های بینی غده‌های خوش‌خیمی و کوچکی از بافت بینی هستند که در بینی یا سینوس‌ها شکل می‌گیرند. بیماران مبتلا به پولیپ‌های بزرگ بینی ممکن است

مشاوره رایگان شبانه روزی