انتظارات بعد از کاشت مو: از لحظه عمل تا یکسال بعد از عمل پیوند مو

dgrd

پیوند مو یک عمل متداول برای کاشت مو است که در آن واحدهای مو از قسمت “اهداکننده (پشت سر یا جایی دیگر) برداشته شده و به محل گیرنده پیوند زده می‌شود.

چند ماه اول پس از کاشت مو می‌تواند ناامیدکننده باشد. درواقع رشد موهای جدید یک شبه اتفاق نمی‌افتد.

بلافاصله پس از انجام عمل کاشت مو چه انتظاری باید داشت؟


همانند هر عمل جراحی دیگر، احساس درد و ناراحتی تا چند روز پس از انجام عمل کاشت مو کاملاً طبیعی و عادی است.

درد جزئی بوده و به محل کاشت مو محدود می‌شود. با توجه به فرایند راحت بهبودی، درد باید ظرف مدت چند روز از بین برود. ناراحتی ممکن است ادامه داشته باشد اما ماساژ پوست سر (قبل از عمل در این مورد با جراح صحبت کنید) می‌تواند به تسریع فرایند بهبودی و کاهش ناراحتی کمک کند.

خونریزی در محل اهداکننده و گیرنده مو

wwr

از آنجا که برای انجام این عمل در پوست سر یک شکاف ایجاد می‌شود، خونریزی در محل‌های پیوند مو طبیعی است. این احتمال وجود دارد که خونریزی تا دو هفته پس از انجام عمل ادامه داشته باشد که البته جزئی و مقطعی است.

جراح باید به شما بگوید که چگونه خونریزی را کنترل کنید، البته با انجام اقدامات معمولی مانند 10 دقیقه فشار ملایم با یک پارچه تمیز و مرطوب می‌توان به این هدف رسید.

اگر خونریزی شما پس از انجام این کار ادامه پیدا کرد یا مقدار آن افزایش یافت، به جراح اطلاع دهید.

تورم سر و صورت

احتمال متورم شدن پست سر پس از انجام عمل کاشت موجود دارد ولی ممکن است شما متوجه این تورم نشوید.

تورم که به آن ادما هم گفته می‌شود در پیشانی (بسیار شایع)، زیر چشم‌ها و بالای پل بینی اتفاق می‌افتد. در بیشتر موارد این تورم جزئی است.

برای کاهش تورم می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • در هنگام خواب سر خود را بالا نگه دارید
  • از یک بسته یخ روی ناحیه متورم صورت استفاده کنید
  • ناحیه متورم صورت را ماساژ دهید
  • از انجام فعالیت‌های فیزیکی سنگین اجتناب کنید

اگر تورم ایجاد شده در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می‌کند با جراح خود مشورت کنید. در موارد شدید (که به ندرت اتفاق می‌افتند) جراح مصرف مقادیر کمی استروئید را برای شما تجویز می‌کند تا تورم کاهش یابد.

پوسته‌پوسته شدن و خشکی گرافت مو

زمانی که خونریزی به میزان قابل توجهی کاهش یافت احتمال پوسته‌پوسته شدن گرافت‌های کاشته شده وجود دارد.

این پوسته‌ها معمولاً با استفاده از یک پارچه مرطوب و ماساژ ملایم برطرف می‌شوند که در این مورد جراح دستورالعمل‌های دقیق را به شما خواهد داد.

مهم‌ترین نکته این است که نباید پوسته‌ها را بکنید زیرا باعث آسیب‌دیدگی و کنده شدن گرافت ها می‌شود.

چگونه می‌توان عوارض جانبی پس از کاشت مو را کاهش داد؟

برای به حداقل رساندن عوارض جانبی باید چند مورد را مد نظر قرار دهید:

  • اولاً حداقل در سه روز اول پس از عمل از ورزش کردن خودداری کنید. فعالیت شدید بلافاصله پس از انجام عمل می‌تواند خونریزی را تشدید کرده (یا اگر خونریزی قطع شده باشد باعث شروع دوباره خونریزی شود)، تورم و ناراحتی را افزایش داده و حتی باعث از بین رفتن گرافت‌های مو شود.
  • ثانیاً دستورالعمل پزشک برای مراقبت‌های پس از عمل را به دقت رعایت کنید. این بدان معناست که دوره مصرف آنتی‌بیوتیک یا استروئیدهای تجویز شده را تکمیل کرده و از محل کاشت مو مراقبت کنید.
  • ثالثاً تا چند هفته پس از کاشت مو از اصلاح کردن یا استفاده از محصولات مو خودداری کنید. مواد شیمیایی اضافی روی سر شما و تحریک پوست سر در هنگام آرایش کردن ممکن است باعث کاهش کیفیت عمل کاشت مو شود.
  • رابعاً طبق برنامه پس از کاشت مو به پزشک خود مراجعه کنید. بسیاری از بیماران متوجه اهمیت این ویزیت‌ها برای تداوم و ماندگاری موهای کاشته شده نیستند. در این ویزیت‌ها، پزشک علائم و مشکلات را قبل از حاد شدن تشخیص داده و تحت درمان قرار می‌دهد.

زمان‌بندی مراحل بهبودی پس از کاشت مو

ماه 0 – 4: دوره خاموشی

iuu

ماه‌های ابتدایی پس از کاشت مو ممکن است بسیار ناامیدکننده و نگران‌کننده باشند. شما یک عمل جراحی گرانبها و دردناک را تحمل کرده‌اید فقط برای اینکه موهای شما ریزش کنند! اما ریزش موهای کاشته شده پس از عمل کاملاً طبیعی است. در واقع، این یک مرحله موقت است و پس از آن موهای سالم شروع به رشد خواهند کرد.

با کاشت پیازهای جدید، پوست سر به طور موقت شوک می‌بیند. اغلب در این موارد، شوک منجر به تورم، قرمزی و حساسیت در ناحیه کاشت می‌شود. اما در این مرحله، موهای پیوند داده شده در محل خود باقی می‌مانند.

با آرام شدن این شوک، موها شروع به ریزش می‌کنند. زمان ریزش موها به فرآیند بهبود شما بستگی دارد و معمولاً بین 2 تا 4 هفته به طول می‌انجامد.

هنگامی که موها ریزش می‌کنند، فولیکول‌ها وارد مرحله استراحت کامل می‌شوند. این مرحله که به عنوان تلوژن در چرخه طبیعی رشد مو شناخته می‌شود، جزء فرایند طبیعی رشد مو محسوب می‌شود.

 هفته 4 تا 8: دوره رشد

لحظه‌ای که منتظرش بودید بالاخره فرا رسید و موها در قسمت گیرنده شروع به رشد کردند. در این مرحله فولیکول‌های پیوندی از فاز تلوژن خارج شده وارد مرحله آنوژن می‌شوند. این مرحله از چرخه رشد مو زمانی شروع می‌شود که رشد موها فعال می‌شود.

در شروع، این موها بسیار نازک هستند. اگر شما در قسمت بالای سر خود عمل کاشت مو را انجام داده باشید، رشد موها دیرتر اتفاق می‌افتد (با ضخیم شدن پوست). احتمالاً شما در این مدت باید دوباره به جراح خود مراجعه کنید. ناحیه اهداکننده در این مدت باید به طور کامل بهبود یافته باشد. این بدان معنا است که چرخه رشد مو به حالت عادی خود بازگشته و علائم انجام عمل کاشت مو روی سر شما از بین رفته‌اند مگر این که اسکار قابل توجهی وجود داشته باشد.

ماه 8 تا 12: دوره بلوغ

مرحله نهایی در اولین سال پس از کاشت مو به عنوان دوره بلوغ شناخته می‌شود. این زمانی است که موهای باریک شروع به ضخیم شدن می‌کنند و بسیاری از موها رشد می‌کنند (حدود 75 تا 80 درصد) از موهای جدید کاشته شده را می‌توان دید.

در این مرحله، ممکن است موهای تازه رشد یافته حالت مجعد داشته باشند که دلیلان وجود اسکار است اما به مرور زمان و با بهبودی کامل فولیکول‌ها، این حالت برطرف می‌شود. در این مرحله، موهای شما باید حدود 7.5 سانتی‌متر رشد کرده و قابل آرایش کردن شده باشند.

 ماه 12 و پس از آن

همانطور که در بالا گفته شد، نتایج کاشت مو در سال دوم متغیر خواهد بود. پس از 24 ماه، نتایج کامل شده قابل مشاهده بوده و در این موقع مشخص می‌شود که آیا به عمل دیگر کاشت مو نیاز هست یا نه

با وارد شدن موهای کاشته شده به چرخه طبیعی رشد مو، شما باید انتظار رشد کلی موها را در یک دوره 3 ساله داشته باشید. این طول مدت فاز آنوژن است که پس از آن موارد دو مرحله دیگر (کاتوژن و تلوژن) می‌شود.

اگر نتایج مورد انتظار حاصل نشد چه باید کرد؟


کاشت مو در بسیاری از مردان و زنان به نتایج مطلوب و مورد انتظار منجر می‌شود. به هر حال، در مواردی هم ممکن است نتایج مورد انتظار به دست نیایند. چه باید کرد؟

 دوباره عمل کاشت مو را انجام دهید

بسته به شدت ریزش مو، ممکن است شما نیاز به کاشت مجدد مو داشته باشید. جراح معمولاً قبل از انجام عمل اول در این مورد با شما صحبت می‌کند اما ممکن است تا زمان مشاهده نتایج کامل عمل کاشت مو مشخص نباشد (معمولاً 18 تا 24 ماه پس از انجام عمل کاشت مو)

اگر شما از نتایج راضی هستید اما دوست دارید که حجم موی بیشتری داشته باشید نیز می‌توانید دوباره تحت عمل قرار گیرید.

روش‌های دیگر ترمیم مو را مورد توجه قرار دهید

با این که کاشت مو متداول‌ترین شیوه شناخته شده برای جبران ریزش مو است اما روش‌های دیگری نیز برای بازیابی موها وجود دارد (هم روش‌های جراحی و هم روش‌های غیرجراحی)

شاید شما از نتایج به دست آمده پس از کاشت مو راضی نباشید یا ترجیح دهید که از روش‌های کم تهاجمی‌تر استفاده کنید. به هر دلیلی شما می‌توانید از روش‌های دیگر برای ترمیم موهای خود استفاده کنید.

در این مورد، برخی روش‌های دیگر ترمیم مو عبارتند از:

کاهش پوست سر

با این که این روش یک عمل غیر تهاجمی محسوب نمی‌شود اما یک گزینه برای افرادی است که در گذشته عمل کاشت مو را انجام داده‌اند.

اساساً در این فرایند قسمتی از پوست سر که دچار آلوپسی شده است برداشته می‌شود. به دلیل خاصیت ارتجاعی پوست، پوست باقیمانده روی سر (که از نظر تئوری سالم است) روی منطقه خالی از مو کشیده می‌شود.

ترمیم لیزری مو

برای افرادی که ریزش موی کمتری دارند، ترمیم لیزری مو می‌تواند باعث تحریک پوست سر و شروع دوباره رشد موها شود.

با استفاده از لیزر کم‌توان، فوتون‌ها به ناحیه کم مو در پوست سر تابانده می‌شوند. سلول‌های این قسمت فوتون‌ها را جذب کرده و سلامت آنها افزایش می‌یابد و موها دوباره شروع به رشد کردن و جایگزین شدن می‌کنند.

این یک روش عالی برای افرادی است که ریزش موهای آنها در مراحل ابتدایی است. این فرایند توسط یک متخصص در مطب یا در منزل به وسیله یک شانه یا کلاه مخصوص انجام می‌شود.

درمان علل زمینه‌ای

حتی افرادی که از نتایج عمل کاشت موی خود رضایت دارند نیز ممکن است پس از گذشت یک دوره 5 تا 10 ساله احساس ناراحتی ایجاد شود.

چرا؟ زیرا اگر شما علل زمینه‌ای ریزش مو را درمان نکنید، ریزش موهای شما ادامه خواهد یافت. البته، درمان علل زمینه‌ای همیشه کار ساده‌ای نیست. در واقع این مهم‌ترین بخش از کل فرایند کاشت مو است.

 

مقالات مرتبط

کاشت موی طبیعی به روش FuT

یک سوم مردان در سن 30 سالگی دچار ریزش مو هستند، 40 درصد آنها در سن 40 سالگی ریزش مو دارند و بیش از نیمی از

مشاوره رایگان شبانه روزی