جراحی برداشتن خال‌های گوشتی و سطحی صورت و بدن

khal

خال‌ها تجمع سلول‌های پیگمنتی هستند که به شکل نقاط کوچک قهوه‌ای رنگ ظاهر می‌شوند. برخی از خال‌ها پتانسیل سرطانی شدن را دارند بنابراین همه خال‌ها باید توسط پزشک مورد معاینه قرار گیرند. ظاهر غیرعادی یا شکل نامنظم خال‌ها احتمال سرطانی شدن آنها را افزایش می‌دهد. هنوز دلیل شکل گرفتن خال نامشخص است اما با روش‌های مختلف می‌توان آنها را برداشت.

خال‌های روی صورت یا بدن بسیار شایع هستند. به هر حال، ممکن است خال‌ها خارشی شده و بزرگ و برآمده شوند یا شکل، سایز و رنگ آنها تغییر کند و باعث ایجاد مشکل شوند. اگر شما می‌خواهید یک یا چند خال خود را بردارید، متخصصین کلینیک پوست و موی رازی در خلال جلسه مشاوره نحوه انجام این فرایند را برای شما تشریح می‌کنند. در حالی که معمولاً این خال‌ها تهدیدی برای سلامت شما محسوب نمی‌شوند، روش‌های مختلفی وجود دارد که به شما کمک می‌کند که آنها را کمرنگ کرده یا از روی پوست خود بردارید.

 برای آشنایی بیشتر با روش‌های برداشتن خال می‌توانید با شماره‌های 0218833402902188333259 تماس حاصل نمایید. همکاران ما آماده ارائه مشاوره یا رزرو نوبت هستند.

[dopts id=”44″]

 خال‌ها


خال‌های پوستی ممکن است بزرگ یا کوچک، تیره‌رنگ و یا به رنگ سلول‌های پیگمنتی باشند. این خال‌ها ممکن است در هر قسمتی از بدن دیده شوند اما غالباً در کمر، پاها، دست‌ها و صورت دیده می‌شوند. با این که بیشتر خال‌های پوستی بی‌خطر هستند اما در موارد نادر ممکن است به ضایعات پیش سرطانی تبدیل شوند که باید با روش‌های جراحی آنها را برداشت. برخی بیماران ترجیح می‌دهند که خال‌های خوش‌خیم را با اهداف زیبایی به روش جراحی مانند لیزر یا برداشتن طبیعی خال بردارند.

انواع


خال‌های پوستی شایع معمولاً تیره بوده و اغلب روی پوست هستند. خال‌های غیرعادی که به آنها خال‌های دیسپلاستیک گفته می‌شود معمولاً بزرگ‌تر از خال‌های معمولی بوده و رنگ و شکل آنها نامنظم و غیریکنواخت است. احتمال این که این خال‌ها تبدیل به ضایعات پیش سرطانی و ملانوما شوند بیش از خال‌های معمولی است. خال‌ها به صورت زیر دسته‌بندی می‌شوند:

 خال‌های عمومی

قطر خال‌های عمومی معمولاً 5 تا 6 میلی‌متر است و لبه‌های تیز داشته و روی آنها گنبدی شکل و هموار است و ممکن است رنگ آنها طبیعی باشد. در صورتی که خال‌ها بیش از حد در معرض نر خورشید قرار گیرند باعث ابتلا به سرطان پوست می‌شوند که البته این اتفاق به ندرت می‌افتد.

غیرعادی

Atypical

خال‌های غیرعادی یا خال‌های دیسپلاستیک دارای ویژگی‌های غیرمعمول هستند. مرزهای این خال‌ها معین نیست و رنگ آنها متفاوت است. اندازه خال‌های دیسپلاستیک بزرگتر از خال‌های معمولی است و دارای قسمت‌های صاف و برجسته می‌باشند. اگرچه علائم خال‌های دیسپلاستیک شبیه به خال‌های پیش سرطانی یا سرطانی است، اما بیشتر خال‌های دیسپلاستیک خوش‌خیم هستند. با این حال، افرادی که خال‌های دیسپلاستیک دارند، در مقایسه با سایر افراد، در معرض خطر بیشتری از ابتلا به سرطان قرار دارند. هر چه تعداد خال‌های دیسپلاستیک یک فرد بیشتر باشد، احتمال ابتلای او به سرطان افزایش می‌یابد. بیماران باید به صورت منظم خود را بررسی کنند تا به هرگونه تغییر در خال‌های خود توجه کنند.

انواع خال‌ها از نظر ضایعه‌ای


 خال ملانوسیتیک جانکشنال

Junctional

 

خال‌هایی که از تجمع ملانوسیت ها در محل تلاقی درم و اپیدرم شکل می‌گیرند به خال‌های ملانوسیتیک جانکشنال معروف هستند. این خال‌ها به آرامی برجسته شده و مرزهای طبیعی و پیگمنت های تیره دارند که ممکن است یک طیف از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره باشد. این خال‌ها معمولاً از دوران کودکی تا بلوغ شکل می‌گیرند زیرا با افزایش سن، معمولاً ملانوسیت ها به سمت لایه‌های عمیق‌تر پوست می‌روند.

 خال‌های داخل درمی

Intradermal

این خال‌های گوشتی رنگ غالباً با پوست اطراف آمیخته می‌شوند. پیگمنتیشن این خال‌ها به تیرگی خال‌های ملانوسیتیک جانکشنال نیستند زیرا در درم یا لایه میانی پوست واقع شده‌اند. این خال‌ها معمولاً در اواخر دوره کودکی یا دروان بلوغ شکل گرفته و بسیار شایع هستند. این نوع خال‌ها خوش‌خیم هستند.

 خال مرکب

Compound

علائم این خال‌ها شامل علائم خال‌های داخل درمی و خال‌های جانکشنال است که سلول‌های ملانوسیت آنها داخل درم و در محل تلاقی درم و اپیدرم قرار گرفته است. مرکز این خال‌ها معمولاً برجسته بوده و اطراف و لبه‌های آن مسطح است. معمولاً مرز و حتی پیگمنتیشن این خال‌ها متمایز و مشخص است.

مزایا


برخی افراد وجود خال‌ها را روی پوست خود پذیرفته و آنها را به عنوان نقاط زیبا و جذاب می‌دانند و برخی دیگر از افراد هم با وجود خال‌ها راحت نبوده و فکر می‌کنند که با وجود آنها زشت به نظر می‌رسند و در نتیجه نسبت به آن خجول بوده و اعتماد به نفسشان کاهش می‌یابد. به راحتی می‌توان خال‌ها را برداشت و اعتماد به نفس را به این افراد بازگرداند تا نسبت به ظاهر خود احساس خوب و شادتری داشته باشند. علاوه بر مزایای زیبایی برداشتن خال صورت و بدن، مردم به دلایل دیگری نیز این عمل را انجام می‌دهند. برای مثال خال‌ها یا ضایعات پوستی ممکن است در هنگام اصلاح یا استفاده از جواهرات و پوشیدن لباس باعث آزار پوست شما شود. این مشکلات معمولاً پس از برداشتن خال‌ها حل می‌شود.

 عمل برداشتن خال برای چه کسانی مناسب است؟


اگر شما خالی دارید که آن را دوست ندارید و احساس می‌کنید که بر فیزیک و احساسات شما تأثیر می‌گذارد می‌توانید از مزایای عمل جراحی برداشتن خال صورت و بدن استفاده کنید. اگر شما تمایل به انجام عمل جراحی برداشتن خال‌های خود دارید ممکن است که نیاز به مشاوره با یکی از متخصصین ما در کلینیک پوست و موی رازی داشته باشید. پس از بحث و تبادل‌نظر در مورد سوابق پزشک و معاینه خال‌ها، متخصصین ما قادر خواهند بود که به شما بگویند آیا انجام این عمل جراحی جهت از بین بردن خال برای شما مناسب است یا نه.

خال‌ها چگونه برداشته می‌شوند؟


از آنجا که ممکن است خال‌ها سرطانی شوند، پزشک معمولاً آنها را به دقت معاینه کرده و بایوپسی و آنالیز میکروسکوپی را روی آنها انجام می‌دهد. به همین منظور قسمت کوچکی از خال برداشته می‌شود. این خال با ابزاری که به سرعت قسمت کوچکی از خال را سوراخ کرده یا به وسیله قیچی یا قیچی جراحی کوچک بریده می‌شود. این بافت برای پاتولوژی به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

در صورتی که نتایج آزمایشگاهی نشان دهد که خال، طبیعی است، پزشک می‌تواند آن را بردارد.

روش‌های برداشتن خال

method

قسمت برجسته خال بریده می‌شود تا سطح آن با پوست اطراف هم‌تراز شود. این روش برای بیمارانی که خال‌های آنها در هنگام لباس پوشیدن یا حرکت کردن باعث آزارشان می‌شود به کار برده می‌شود. به هر حال، برخی سلول‌های خال در زیر پوست باقی مانده و ممکن است خال دوباره پس از چند سال رشد کند.

 روش برش

cutting

روش برش خال هم برای خال‌های عادی و هم برای خال‌های غیرعادی به کار برده می‌شود. (خال‌هایی که احتمال سرطانی شدن آنها بیشتر است تقریباً همیشه با این روش برداشته می‌شوند). غالباً به این روش، برش بیضوی گفته می‌شود زیرا خال و بافت اطراف و زیرین آن به شکل بیضی یا تخم‌مرغی برداشته می‌شوند. در این روش همه خال هم در روی پوست و هم در زیر پوست برداشته می‌شود. برای انجام این عمل ممکن است از یک تیغ جراحی کوچک استفاده شود یا برای کاهش خونریزی و تسریع فرایند بهبودی از لیزر استفاده شود. در صورتی که از تیغ استفاده شود. برای بستن شکاف ایجادشده از بخیه استفاده می‌شود. در صورتی که از لیزر برای برداشتن خال استفاده شود نیازی به بخیه نیست. پس از عمل محل درمان شده پانسمان می‌شود.

 عمل با لیزر

Laser

برای برداشتن خال با لیزر در ابتدا محل مورد درمان به صورت موضعی بیحس می‌شود. سپس پیگمنت های خال با این روش درمانی کاهش داده می‌شود. فرایند طبیعی بهبودی در بدن همه پیگمنت ها را پاک می‌کند. دلمه زخمی که پس از برداشتن خال ایجاد می‌شود در نهایت از بین می‌رود. پس از عمل، ناحیه درمان شده به مدت چند روز تیره‌تر می‌شود. به هر حال، به راحتی با آرایش می‌توان آن را مخفی کرد. بیماران باید حداقل به مدت 6 هفته از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کرده و در زمانی که بیرون هستند از کرم ضد آفتاب استفاده کنند. این فرایند معمولاً بدون خطر و مطمئن است و ریسک آن بسیار کم است (حدود 1 درصد) و شامل به جا ماندن اسکار می‌شود. این که این فرایند دردناک باشد یا نباشد به آستانه تحمل درد بیمار بستگی دارد. برخی از افراد در حین عمل احساسی مانند سوزن سوزنی شدن خفیف دارند که مانند این است که یک نوار لاستیکی روی پوست آنها کشیده شود.

 درمان جای زخم


Scar

پس از انجام عمل برداشتن خال ممکن است شما نیاز داشته باشید که جای زخم به‌جامانده از این عمل جراحی را درمان کنید. برای این منظور می‌توان از روش‌های درمانی مانند درم ابریژن استفاده کرد. در این روش جراحی از یک ابزار دستی برقی که مانند دریل‌های دندانپزشکی است استفاده می‌شود. انتهای این ابزار یک قطعه ساینده مانند چرخ دندانه‌دار فلزی، الماس یا برس سیمی وصل می‌شود. پزشک این ابزار چرخشی را به آرامی روی سطحی که خال از روی آن برداشته شده می‌کشد تا بیرونی‌ترین لایه پوست برداشته شود و اسکار از بین برود.

 

 

 

مقالات مرتبط

بیماری سفلیس: علت، علائم و درمان

سفلیس یک نوع عفونت مقاربتی است که اگر تحت درمان قرار نگیرد می‌تواند باعث مشکلات جدی برای سلامتی فرد شود. سفلیس چند مرحله دارد (اولیه،

مشاوره رایگان شبانه روزی